26.6.12

Θετικά τα πρώτα σχόλια στο εξωτερικό για την τοποθέτηση Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ

Για οικονομολόγο που απολαμβάνει το σεβασμό, κάνει λόγο το Reuters, έπειτα από την είδηση του διορισμού του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο νέος υπουργός έχει το προσωνύμιο «Mr Euro», καθώς ήταν μέλος της ομάδας που διαπραγματεύτηκε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ.

«Ο νέος υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας, καθώς πρέπει να πιέσει για περισσότερο χρόνο και χρήμα από τους σκεπτικούς ξένους δανειστές, ενώ θα ‘καλοπιάνει’ τους απρόθυμους αξιωματούχους στην πατρίδα, για να προωθήσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει το Reuters.

«Ο Στουρνάρας είναι ένα σοβαρό, αξιοσέβαστο πρόσωπο που θα εμπνεύσει κάποια εμπιστοσύνη στις αγορές. Όμως, μπαίνει σε μία κακή κυβέρνηση, όπου πολλοί σπάταλοι πολιτικοί, παλαιού τύπου, καταλαμβάνουν βασικές θέσεις», δηλώνει ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης.

«Θα πρέπει να παλέψει σκληρά απέναντί τους. Μπαίνει στη φωλιά του λύκου και δεν θα επιβιώσει χωρίς την ισχυρή στήριξη του πρωθυπουργού».

Ο Στουρνάρας θεωρείται φιλελεύθερος οικονομολόγος και ένθερμος υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=114838

No comments: