26.6.12

Bonnici (EKT): Οι αγορές δεν πρέπει να περιμένουν μια άμεση λύση


Οι αγορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν μια άμεση λύση στα προβλήματα που δημιούργησαν πριν από μια δεκαετία ανεπαρκείς κυβερνήσεις στην ευρωζώνη, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Josef Bonnici.

«Οι υπερβολές του παρελθόντος θα χρειαστούν χρόνο για να διορθωθούν», δήλωσε ο Bonnici μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, επισημαίνοντας έτσι την ανάγκη επιδιόρθωσης των τραπεζικών ισολογισμών που έχουν πληγεί από τον υπερβολικό δανεισμό.

«Είναι αναπόφευκτη μια περίοδος απομόχλευσης», πρόσθεσε ο ίδιος. την ίδια στιγμή, επισήμανε τα μέτρα που συζητούνται αυτή τη στιγμή για την αποκατάσταση κάποιου είδους εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο αλλά και για να σταματήσει η αποσύνθεση των χρηματοπιστωτικών αγορών της ευρωζώνης.

Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν βήματα όπως τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης, κάτι σαν ένα ενοποιημένο σύστημα ασφάλισης καταθέσεων της ευρωζώνης, καθώς και ένα πλαίσιο για τις τράπεζες που καταρρέουν.

Νωρίτερα στις αρχές του μήνα η Κομισιόν πρότεινε νέο θεσμικό πλαίσιο για τις τράπεζες. Είναι πιθανό να συζητηθεί στη σύνοδο της ΕΕ στο τέλος της εβδομάδας.

© Dow Jones Newswires

No comments: