27.9.07

Ωραίο χαρτοφυλάκιο φτιάχνεις

(απαραίτητη σημείωση: μου είναι άγνωστος ο κύριος της φώτο..)


Τι λέμε σήμερα;
Κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά, πάνω από τις 5.100 ο γενικός δείκτης





Αυτό είναι ένα πολύ καλό πανέρι για ψώνια... Για όποιον έχει άντερα στα 5,100... και στα υψηλά 7,5 ετών!
(27/9)...Στο roadshow θα συμμετάσχουν συνολικά 39 ελληνικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για τις Alpha Bank, Attica, Cosmote, EFG Eurobank, Frigoglass, Infoquest, J&P Αβαξ, Λάμδα Development, Proton, S&B, Sprider, Ασπίς, Βιοχάλκο, ΓΕΚ-Τέρνα, Σαράντης, Υγεία, Ελβάλ και Χαλκόρ, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ, Ηλεκτρονική Αθηνών, Ιασώ, Ιατρικό Αθηνών, Intralot, Μηχανική, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΝΕΛ, Νεοχημική, Νηρέας, ΟΠΑΠ, Σιδενόρ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τιτάν Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς και Φουρλής. Εξάλλου, σήμερα και αύριο παρουσιάζονται, επίσης στην αγγλική πρωτεύουσα, δέκα ελληνικές εισηγμένες σε εκδήλωση που οργανώνει η Deutsche Bank Στις παρουσιάσεις αυτές μετέχουν οι Εθνική, Eurobank, ΟΤΕ, Intralot, Frigoglass, Λάμδα Development, ΓΕΚ, Alapis, Ελληνική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου.


Θεωρητικά ότι υπάρχει πιο πάνω είναι το "πανερι" για τους ξένους... Οπότε είναι και για τους εγχώριους!

Από την άλλη, θεωρώ ότι κάπου εδώ είναι και το κομβικό σημείο της δικής μας αγοράς... Δεν γίνεται δηλαδή να ανεβαίνει μόνο με τις αγοροπωλησίες των ξένων, πρέπει να μπει φρέσκο στην αγορά! Και το φρέσκο χρήμα τέτοια στιγμή είναι μόνο "χρήμα μαρίδας", αυτό που αγνόησε τις 3,500, τις 4,000, τις 4,500 του ΓΔ και τώρα βλέπει ότι οι "μαγικές 5,000" ξεπεράστηκαν σχεδόν αυτόματα! Τώρα στα μάτια της υπάρχουν οι "τρελές" 6,000 και βέβαια η "εσωτερική φωνή" που λέει "6,500 πήγε... δεν θα ξαναπάει;"

Και βέβαια όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά! Δεν μπορούμε να λέμε ότι παρασυρθήκαμε από τον κυρ-Αμύγδαλο που μας σφύριξε τη τάδε μετοχή! Αυτά πλέον είναι παρελθόν, ιστορική μνήμη και μακάρι όλοι να θυμούνται και να μαθαίνουν από τα "λάθη" τους!

3 comments:

Τdi said...

Καλημέρα..Έχει μερικούς μήνες που ψάχνομαι για ΜSc in Finance και κοιτάω από εδω και από εκεί...Μήπως μπορείς να με ενημερώσεις και να με καθοδηγήσεις πολύ συνοπτικά?
Ευχαριστώ προκαταβολικά....

geokalp said...

να βρούμε ένα τρόπο να το κάνουμε εκτός blοgging όμως...

geokalp said...

Δύο πραγματάκια:

Ανοδος στο 2,1% για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

διαμορφώθηκε πάνω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (2%) για πρώτη φορά το τελευταίο έτος.
Τα στοιχεία συμβαδίζουν με τις προβλέψεις οικονομολόγων που ανέμεναν αύξηση του πληθωρισμού εξαιτίας της ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Πάνω από τα 83 δολάρια σκαρφαλώνουν οι τιμές του πετρελαίου

το αδύναμο δολάριο και οι ανησυχίες για τα αποθέματα εν όψει του χειμώνα οδηγούν υψηλότερα τον μαύρο χρυσό.