23.3.13

Ισραήλ: Αλλάζουν τα δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ


Παράλληλα με την διάδοση της είδησης ότι το Ισραήλ απολογήθηκε επισήμως στην Τουρκία για την επίθεση στο τουρκικό καράβι «Μαβί Μάρμαρα», η Άγκυρα ψάχνει απάντηση για ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, το οποίο αφορά το μέλλον της κυπριακής οικονομικής κρίσης και των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ: Ποια θα είναι η μελλοντική στάση του Τελ Αβίβ στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ;

Όπως μεταδίδει η "Η Καθημερινή Κύπρου", το παραπάνω ερώτημα έθεσε στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αλον Λιέλ το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «CNNTURK». «Θα διακόψετε την συνεργασία σας με την Κύπρο και θα επιδιώξετε την συνεργασία της Άγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», υπήρξε το ερώτημα του τουρκικού δικτύου στον έμπειρο Ισραηλινό πολιτικό.

Απαντώντας στο τουρκικό δίκτυο, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να τοποθετηθεί για το μέλλον των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ. Ωστόσο, αποδέχθηκε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία», υπήρξε η τελική απάντηση του κ. Λιέλ.

Ας σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής, οι Τούρκοι αναλυτές τονίζουν ότι υπό το φως των νέων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων του με την Τουρκία. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/765562/ArticleNewsWorld.aspx

______________________________________

εάν ισχύει κάτι τέτοιο, μιλάμε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ονειρεμένη σε σχέση με το τι θα υποστεί η Κύπρος

ορθά αναρωτήθηκα εάν όντως υπάρχει αέριο διαβάζοντας τι έγραφε η έκθεσης της RBS για τη Κύπρο..

 

No comments: