25.3.10

Προσωπικά

Χρόνια Πολλά!
Η μέρα είναι ταιριαστή, η Μοίρα έχει πάντα περίεργες σκέψεις.

Προσωπικά, ύστερα από όλα όσα έχω δει και μάθει τους τελευταίους μήνες, έχω πεισθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει δίκιο, όπως είχε και ο Χίτλερ κάποτε: ο τόπος αυτός είναι μόνο για διακοπές, για τίποτε άλλο, ο ήλιος που απολαμβάνουμε όταν όλη η Ευρώπη είναι βυθισμένη στο χιόνι δεν αφήνει περιθώρια για όνειρα, το όνειρο είναι εδώ. Αλήθεια, τι ανεκμετάλλευτος πλούτος ο ήλιος και η θάλασσα...

Η Άνγκελα έχει δίκιο, το ΔΝΤ είναι το μόνο που μας αξίζει. Λέμε ψέμματα από το 1999 και μετά, πρώτα στους εαυτούς μας, τα κόμματα στους πολίτες, όλοι μας στους ξένους, οι κυβερνήσεις στα όργανα της ΕΕ/ΟΝΕ. Χρηματιστήριο, στρογγυλοποιήσεις, "Ισχυρή Ελλάδα", Κεντερης και Τζέκος, Titlos plc στα σεντούκια της ΕΚΤ.

Μα, "μήπως είμαστε οι μόνοι που κλέψαμε; που είπαμε ψέμματα;", "ΟΧΙ" είναι η απάντηση. Τα κόλπα που κοπιαρίστηκαν ήταν κυρίως ιταλικά ενώ χρυσό πούλησαν όλες οι χώρες. Εντάξει, τα μαθηματικά των δημοσιονομικών μεγεθών που χρησιμοποιήθηκαν από την ΕΕ το '98 μοιάζουν με το σύνηθες συναίσθημα της Wall Street: "μόνο πάνω".

Το ΔΝΤ είναι το μόνο που μας αξίζει. Και το γιατί το βλέπουμε στη "πιο πολιτισμένη χώρα" της Ευρώπης, το "λίκνο του πολιτισμού", τη μόνη χώρα που όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα είναι ασυμμάζευτα, βρώμικα και άσχημα. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έκλεψαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν την ΟΝΕ είναι τόσο άθλιες όσο τα δικά μας χώματα; Η, μόνο εμείς;...

Κοιτάχτε γύρω σας για να δείτε πολιτισμό και παιδεία ελληνική. Και εάν νομίζετε ότι όλα θα φτιάξουν έτσι, με τον αέρα, είστε πολύ γελασμένοι. Μόνο το ΔΝΤ μπορεί πραγματικά να μας στρώσει, δεν βλέπω κανέναν άλλο "βάρβαρο". Και μετά να έρθουν να κατοικήσουν εδώ άλλοι άνθρωποι, νομίζω Γερμανοί είναι οι κατάλληλοι μαζί και Γάλλοι, που να νοιώθουν το πολιτισμό και την ιστορία που πέρασε από εδώ.

Μπας και ο τόπος αυτός βρεθεί εκεί που αξίζει.

No comments: