30.3.10

ΥΠΟΙΚ: Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων με ορόσημο το καλοκαίρι

Την επίσπευση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με ορόσημο το καλοκαίρι, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Υπεραμυνόμενος του έργου της κυβέρνησης ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ, το οποίο, όπως είπε, κινείται με ταχύτερους ρυθμούς, στην ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, στο φορολογικό νομοσχέδιο και στην αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων το 2010, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης διασφαλίζει τη μείωση του ελλείμματος κατά 4%, φέτος, προσθέτοντας ότι ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα.

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΕΕ σε ό,τι αφορά το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι από εδώ και πέρα όλα εξαρτώνται από εμάς, από το πόσο καλά κάνουμε τη δουλειά μας.

«Αναμένουμε σταδιακή αποκλιμάκωση των spreads»

Eμφανίστηκε δε ικανοποιημένος από τους σημερινούς όρους δανεισμού «αναλογικά με το πού βρισκόμαστε», χαρακτηρίζοντας πιο λογικό από την προηγούμενη φορά το επιτόκιο. Πρόσθεσε πάντως πως το οικονομικό επιτελεί αναμένει πως τα spreads (σ.σ. δηλαδή το επιτόκιο δανεισμού) θα έχουν μία σταδιακή αποκλιμάκωση.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1796218

No comments: