5.10.07

Πρόεδρος


Ο οικονομολόγος κ. Άγγελος Φιλιππίδης προτείνεται από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο κ. Φιλιππίδης σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νέα Υόρκη. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Διεθνείς Σχέσεις (με έμφαση στο Διεθνές Τραπεζικό και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα) στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όπου πήρε Masters in International Affairs και Masters in Business Administration.

Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ”Εμπορική Χρηματιστηριακή” (1991-1993) και διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ”Εμπορική Κεφαλαίου” (1993-1994). Στη συνέχεια διετέλεσε γενικός διευθυντής της ”Διεθνής Χρηματιστηριακή” (1994) και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ”Όμιλος Διεθνών Συμβούλων” (1994-1999), που παρείχε συμβουλές σε επιχειρήσεις για θέματα στρατηγικών αποφάσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Την περίοδο 2000-2003 ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και από το 2003 έως σήμερα ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και σε χώρες της Βαλκανικής.


Αξέχαστο έχει μείνει το deal της μετεγγραφής του Κύπριου επιθετικού Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό το 2001...
Θυμίζω τους όρους:
..συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσέφερε στον Ηρακλή 2,5 δισ. δρχ. (ίσως και περισσότερα!!!), του παραχώρησε το 50% από το ποσό ενδεχόμενης μεταπώλησης του παίκτη σε ομάδα του εξωτερικού και επιπλέον τρεις ποδοσφαιριστές (Νασιόπουλος, Χαλκιάς, Κουτσουρές) με «ελεύθερη» μεταγραφή. Η ετήσια αμοιβή του κ. Κωνσταντίνου ανέρχεται στο ποσό των 500 εκατ. δρχ., αλλά το συμβόλαιό του θα περιλαμβάνεται και πολύ υψηλή ρήτρα, η οποία θα του παρέχει το δικαίωμα να μεταγραφεί στην ομάδα που θα διαθέσει το συμφωνηθέν ποσό από τον πρώτο χρόνο συνεργασίας του με τον ΠΑΟ.
Ως γνωστό, ο παίχτης έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2005 από τον Παναθηναϊκό και υπέγραψε στον Ολυμπιακό!

Κάτι τέτοια είδε ο Τζίγγερ και τον άφησε κι αυτόν ελεύθερο... και από το βιογραφικό του δεν φαίνεται από τότε να ξανα-έπιασε δουλειά!

No comments: