3.5.07

Ποιος ευνοείται από τη πτώση του $;

Το ευρώ ύστερα από ένα εντυπωσιακό σε ισχύ και ταχύτητα ράλι σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του, έναντι του δολαρίου και του γεν. Αφού διέσπασε το ρεκόρ των 1,3667 δολαρίων που είχε από τον Δεκέμβριο του 2004, έφθασε ως τα 1,3682 δολάρια και έναντι του γεν σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στα 162,91 γεν.
http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15050&m=D37&aa=1

Οι επιτώσεις είναι δεδομένες:
-Στις ΗΠΑ θα παρατηρηθεί αύξηση της ζήτησης των ανταγωνιστικότερων, πλέον, αμερικανικών προϊόντων.
-Για την Ευρώπη (βλέπε κυρίως Γερμανία), όσο υψηλότερα πάει το ευρώ, τόσο θα δυσκολεύεται η διατήρηση των ισχυρών αναπτυξιακών ρυθμών στην ευρωζώνη, εξαιτίας κυρίως της δυσκολίας των ευρωπαίων εξαγωγέων να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους έξω από τη ζώνη του ευρώ.
Άρα, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ ΗΠΑ!

Ας δούμε όμως πως οι ΗΠΑ κερδίζουν διπλά!

Σε ιστορικά ύψη τα υπερπόντια κέρδη των αμερικανικών πολυεθνικών
http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15050&m=D37&aa=2
Τα κέρδη που αποκτήθηκαν από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των αμερικανικών εταιρειών στο εξωτερικό υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ του 2000 και του 2006, φθάνοντας ως τα 273 δισ. δολάρια σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Η αμερικανική παραγωγή αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της οικονομικής παραγωγής παγκοσμίως.

Οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν απλωθεί τόσο πολύ εκτός ΗΠΑ που και μια ενδεχόμενη επιβράνδυση της "μαμάς" οικονομίας δεν θα τις επηρεάσει όσο φαντάζονται οι αναλυτές.

2 comments:

Anonymous said...

ΟΛΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΆΥΤΟ ΤΟ SITE ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΑTHENPHILOSOPHY.BLOGSPOT.COM/

ΕΛΕΟΣ

geokalp said...

Τι να πουμε για ΧΑΑ.. όλο επάνω είναι...