23.5.07

Γιατί;


Οι δείκτες των ξένων χρηματιστηρίων ακουμπούν στα υψηλότερα όλων των εποχών.


Ο S&P 500, πιθανότατα ο πιο αντιπροσωπευτικός δείκτης για την Αμερική, πέρασε σε νέα υψηλά όλων των εποχών, σχεδόν επτά χρόνια μετά τα προηγούμενα.


Ο δικός μας Γενικός Δείκτης δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ούτε τις 5,000 ακόμα, όταν τα υψηλά του '99 ήταν στις 6,500 μονάδες περίπου.


Οι δικές μου εξηγήσεις είναι:

1. απουσία των εγχώριων επενδυτών, ειδικότερα των ελλήνων "θεσμικών" που μάλλον έχουν βρει την ευκαιρία να ξεφορτώνουν... να δούμε πότε θα αγοράσουν... και σε τι τιμές!

2. οι 6,500 μονάδες του '99 ήταν πολύ τρελή υπερβολή, ίσως έπρεπε τότε να φτάναμε περίπου στα τωρινά επίπεδα, άντε στις 5,500 μονάδες

3. η πολύ σκαρταδούρα που υπάρχει ακόμα μέσα, οι λεγόμενες περιφερειακές και γενικά οι πολύ μικρές εταιρειούλες δεν αφήνουν τον δείκτη να αναπνεύσει

4 comments:

gk said...

Δεν ξέρω αν μπορούμε να συγκρίνουμε την ελληνική αγορά με τις ανεπτυγμένες αγορές, αλλά νομίζω ότι η εξήγηση είναι η δεύτερη...Ίσως και ένας συνδυασμός.

Anonymous said...

Σήμερα υπάρχει μόνο η LIVERPOOL τίποτα άλλο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Anonymous said...

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Φόρο τιμής στα 21 θύματα της «Θύρας 7» στην τραγωδία του 1981 απέτισαν σήμερα οπαδοί της Λίβερπουλ. Οι φίλοι των «κόκκινων», που βρίσκονται στην Αθήνα για τον τελικό του Champions League απέναντι στη Μίλαν, απόθεσαν λουλούδια στο μνημείο των 21 θυμάτων. Υπενθυμίζεται πως στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων για το Champions League στο «Άνφιλντ» (8/12/2004) οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε για τα 96 θύματα στο Χίλσμπορο το 1989, συνδέοντας τη «μαύρη μέρα» των Άγγλων με τους νεκρούς της Θύρας 7: «Δεν σας ξεχνάμε ποτέ, 96+21», αναγραφόταν στο πανό. Από την πλευρά τους, οι οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν αναρτήσει πανό για τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7: «H Λίβερπουλ θυμάται τους 21 φίλους της Θύρας 7».

Unknown said...

2-1 η Μιλαν και ας μην ειναι λιμανι..