21.9.07

Που βρισκόμαστε;

.

Ελπίζω να μην έχει κάποιος αντίρρηση ότι η αγορά μας είναι στενότερα, από ότι στο παρελθόν, συνδεδεμένη με τις ξένες αγορές και ειδικά με τη Ν.Υ.
Έτσι, το κλισέ για τον αμερικάνο καταναλωτή και το κρυολόγημα είναι πλέον καθημερινότητα για όλες τις αγορές, και τη δικιά μας βεβαίως.

Ο διάσημος πρόεδρος της Fed ομολόγησε εχθές αυτό που "δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό του" πριν μόλις δυο-τρεις μήνες: τα άσχημα είναι εδώ και θα γίνουν χειρότερα πριν φτίαξουν, ίσως από Μάρτιο, ενώ μέτρα πρέπει να παρθούν, κυρίως σε θέματα διαφάνειας και υποστήριξης των δανειοληπτών.

Και βέβαια επιβεβαιώνει τον "σοφό" προκατόχο του που από "διαίσθηση" και μόνο ανεβοκατέβαζε επιτόκια, το μοναδικό όπλο που έχει παραμείνει στη διάθεση του κράτους - γιατί και το "κόψιμο" νέου χρήματος έχει όρια...
Από την άλλη, ως κυριότερη απειλή εμφανίζονται τα τύπου ΑλΚάιντα hedge funds, οι ανεξέλεγκτες ακρίδες του κέρδους που όμως φαίνεται ότι βρήκαν το δάσκαλό τους, την πιστωτική ασφυξία.

Το κακό είναι όμως ότι τα μηνύματα (οικονομικοί δείκτες) που έρχονται από U.S. μεριά είναι ακόμα χειρότερα και η λέξη Υ-Φ-Ε-Σ-Η ενδεχομένως να ακουστεί περισσότερο.
Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να γίνει αναίμακτα.

4 comments:

Unknown said...

dfdfdfdfdd

geokalp said...

χρήσιμο το σχόλιο(!) σου!

Unknown said...

Διακρίνω ειρωνεία?

geokalp said...

@john
welcome!
όλα τα σχόλια είναι χρήσιμα!

Κάποιο ενδιαφέρον συγκεκριμένο;