8.3.13

καθυστέρηση μερικών εβδομάδων (μετάφραση)



Θα υπάρξει καθυστέρηση ολίγων εβδομάδων στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς αυτό να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα.

Αυτό έλεγαν, από την πλευρά τους, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος μετά τον κύκλο συναντήσεων που είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με στελέχη του ΤΧΣ, της ΤτΕ και των εμπορικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος οι συγχωνεύσεις προχωρούν κανονικά.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/762226/Article.aspx

Θα υπάρξει καθυστέρηση λίγων εβδομάδων στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ανέφεραν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη εξερχόμενα από επαφές που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε κάποια χρονική οριοθέτηση.

Νωρίτερα και ο υπουργός από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι η τελική φάση της ανακεφαλαιοποίησης τοποθετείται μετά τον Απρίλιο.

Τα ίδια τραπεζικά στελέχη πρόσθεσαν ότι προχωρούν κανονικά οι συγχωνεύσεις των τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης στα τέλη Απριλίου.

Το κατώφλι του ΥΠΟΙΚ πέρασαν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Paul Koster, αλλά και ανώτατα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Ψηλά στην ατζέντα των επαφών βρέθηκε το φλέγον ζήτημα της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ο νέος πρόεδρος του ΤΧΣ επισκέπτεται τον υπουργό Οικονομικών.

Εξάλλου, πιθανά θέματα συζήτησης των υψηλόβαθμων στελεχών του ΥΠΟΙΚ με τα διοικητικά στελέχη της Εθνικής είναι οι “ιδιαίτερες” πτυχές της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, καθώς και οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα και στη συγχώνευσή της με την Eurobank

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1746520

______________________________________


AYTA ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ

______________________________________

(Reuters) - Greek banks will get an extension of a few weeks to an end-April deadline to complete a vital 27 billion euros ($35.32 billion) cash recapitalisation, two senior bankers said on Thursday. Greek banks were lobbying to ease the terms on the cash injection, arguing that unless terms are loosened they will deter private sector investors and leave nationalisation as the likely outcome.
Among their demands was an extension, saying the timeframe was tight.
"There will be a short delay of a few weeks in the banks recapitalisation," said a senior banking official who requested anonymity.
For the Greek economy, stuck in six years of recession, the fate of its four major banks is important because their lending is crucial in helping revive growth.
Another senior banker who declined to be named said on Thursday the timeframe could be extended to mid May.
"There may be an extension of two or three weeks for procedural reasons, because all the banks will implement their capital increases almost at the same time," the banker said.

http://www.reuters.com/article/2013/03/07/greece-banks-extension-idUSL6N0BZIJ120130307

______________________________________

Από την εποχή Παπαδήμου ΟΛΟΣ ο κόσμος περιμένει την ανακεφαλαιοποίηση...
6/4/2012: Παπαδήμος: Ξεκινά άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
Αλλά αυτή δε συμβαίνει...
Χρειάζονται πολλές εξηγήσεις;

η βασική εξήγηση είναι μία και βρίσκεται ως διαφορά μεταξύ των εγχώριων ρεπορτάζ και του αλλοδαπού: ένα νούμερο, που μόνο στη μία περίπτωση αναφέρεται, τα €27δισ.
πάρα πολλά λεφτά, περισσότερο από τα 2/3 της σημερινής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ, το 16% των συνολικών καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, νούμερο βαρύ και ασήκωτο
εξήγηση αποτελεί και η άλλη λέξη που λείπει: εθνικοποίηση, το αντίθετο της ιδιωτικοποίησης

εντάξει, θέλουν να χρησιμοποιήσουν δάνεια και άλλα παράγωγα χρημάτων για να συγκεντρώσουν τα χρήματα οι τραπεζίτες, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ζητείται μια αφαίμαξη εν μέσω εγχώριας κρίσης ρευστότητας...
μοιάζει με αυτό που οι πολίτες είναι αντιμέτωποι: τη πληρωμή φόρων και χαρατσιών

πρέπει να θρηνούμε για τους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους μετόχους;
μπα..
οι περισσότεροι έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, ειδικά μετά τις εμπειρίες πχ στις ΗΠΑ και αλλού, παντού οι μέτοχοι τραπεζών πέρασαν ένα διάστημα ασύλληπτης χασούρας, τώρα και εδώ
και έχει αργήσει πάρα πολύ, σε σημεία χαριστικά
και τα CoCo's και τα υπόλοιπα που δόθηκαν και όλα όσα ζητούνται ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, πόσο μάλλον να διευθύνουν τράπεζες, να πουλάνε και να αγοράζουν δάνεια...


εκτός από τις αλλοδαπές παραστάσεις, είχαμε και στο ΧΑ, θα θυμάστε την ΑΜΚ της ΑΤΕ... ενώ τις τελευταίες εβδομάδες διαδραματίζεται το έργο της ΑΤΤ

στους επόμενους μήνες, θα δούμε ποσά αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων που (λογικά) δεν πρόκειται να ζήσουμε τις επόμενες δεκαετίες, μιλάμε για ιστορική συγκυρία για το ΧΑ





No comments: