26.3.13

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Παραίτηση υπέβαλε ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Αρτέμης Αρτέμη, διότι, όπως επισημαίνει, οι σχεδιασμοί για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, ετοιμάστηκαν από την ΚΤ εδώ και καιρό χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας ακόμη λόγος της παραίτησης Αρτέμη αφορούν τον διορισμό σήμερα διαχειριστή για την Τράπεζα Κύπρου, χωρίς να ενημερωθεί προηγουμένως η διοικηση του συγκροτήματος, η πώληση των παραρτημάτων της τράπεζας στην Ελλάδα και η αναγκαστική ανάληψη του χρέους ύψους 9,2 δισ. ευρώ της Λαϊκής προς ΕΛΑ από την τράπεζα Κύπρου.

Πληροφορίες για παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα. Πάντως ο διοικητής δέχθηκε πολλά πυρά στη συνεδριάση της Βουλής Θεσμών της Βουλής, η οποία συνέρχεται από το πρωί.

Στο μεταξύ, στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου έφτασαν οι μαθητές και φοιτητές που συμμετέχουν στη διαδήλωση, που διοργανώνουν ΠΟΦΕΝ και ΕΣΕΜ κατά του μνημονίου και της τρόικας.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της τρόικας, ενώ η λεωφόρος Προεδρικού Μεγάρου παραμένει κλειστή. Σημειώθηκε ένταση όταν μαθητές πέταξαν πορτοκάλια και πλαστικά μπουκάλια εναντίων των Αστυνομικών. Στην είσοδο του Προεδρικού έχει παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.


http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1895810&nt=103

No comments: