22.2.13

μια νέα εικόνα


Ποιος περίμενε στα τέλη Οκτώβρη να έχουμε "πρωτογενές" πλεόνασμα το Γενάρη;
Το χρέος να είναι μειωμένο σε σχέση με τα τέλη του 2011 κατά 1/4;
Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών σε τέτοια επίπεδα;

Οι επενδυτές επιστρέφουν, εγχώριες επενδύσεις δρομολογούνται, το ΕΣΠΑ πήρε μεγάλη ώθηση με το διορισμό ειδικού υφυπουργού και με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, νέοι επενδυτές αναμένονται, επεκτάσεις προηγούμενων επενδύσεων είναι στα σκαριά, και όπου υπάρχουν δισταγμοί ο Σαμαράς βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Από την άλλη, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δουλεύει σε φουλ ρυθμούς και αναμένεται να ικανοποιήσει το σύνολο των στόχων του 2013 μολις τους αμέσως επόμενους μήνες.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες ρυθμίσεις χρεών, τόσο προς τράπεζες όσο και προς τα δημόσιο, δύο σημαντικές ανάσες προς το κοινωνικό σύνολο ενώ η προσπάθεια αποπληρωμής των παλαιότερων χρεών προς τον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα. Μεγάλη έμφαση δώθηκε στη τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην εξεύρεση στιβαρών λύσεων για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μειωθεί.

Μαθαίνουμε ότι η τρόικα θα αρχίσει να εμφανίζεται λιγότερο και τη θέση της θα πάρει η απρόσωπη ματιά των Βρυξελλών. Αποκλείεται να είναι χειρότερα με το μη-ερχομό της κάθε τρίμηνο.

Αξιοσημείωτη είναι η βοήθεια των ευρωπαίων, η οποία παίρνει σάρκα και οστά και στην εξωτερική πολιτικη, απέναντι στη Τουρκία, καθώς οι Γάλλοι μας οχυρώνουν με φρεγάτες ώστε να αξιοποιηθεί επιτέλους η ΑΟΖ. Πρώτο μεγέθους κάλυψη.

Μέχρι και βουλευτές καταδικάζονται για ψευδείς ισχυρισμούς για διορισμούς!



Αρχικό Παράθυρο

4 comments:

BETTY said...

ήλθε η 1η του Απρίλη και δεν το κατάλαβα.

Anonymous said...

Αυτό είναι δικό σου σχόλιο ή από πηγή?Θες να μας τρελάνεις geo?

lololol

gpr

Anonymous said...

Oute o Simos....

geokalp said...


BETTY όπως βλέπεις μπορεί να είναι κάθε μέρα

gpr κατά δικό μου, ούτε έτσι πρόκειται να αλλάξουν γνώμη...

Ανών ναι τον ξεπερνώ τον Κεδίκογλου