24.2.13

Μ. Παντελή (της λίστας Λαγκάρντ): Αντισημίτες στην κυβέρνηση

Στο στόχαστρο του διεθνούς  εβραϊκού οικονομικού λόμπι φαίνεται ότι θα βρεθεί η Ελλάδα, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και τις αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τον λογαριασμό-μαμούθ των 550 εκ. ευρώ. Η υπόθεση γίνεται μέγα θέμα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, με κατηγορίες ότι πίσω από αυτή την ιστορία  των σκανδαλολογικών "αποκαλύψεων" βρίκεται το "ισχυρό αντισημιτικό λόμπι" της κυβέρνησης.
 Το γερμανικό περιοδικό Focus δημοσιεύει συνέντευξη-χείμαρρο της Μαρίας Παντελή, η οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού, εκπροσωπώντας  την εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Capital Management Advisors, του Σάμπυ Μιωνή.
Η κ.  Παντελή καταφέρεται κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζοντας τον περίπου... ανίδεο, αποκαλύπτει ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του και υποστηρίζει ότι αιτία του διασυρμού της εταιρείας στην οποία εργαζόταν και της ίδιας, είναι οι "αντισημιτικές πεποιθήσεις" της κυβέρνησης.
Ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη προσθέτει σ' αυτή την κατηγορία τα δικά του σχόλια, υποστηρίζοντας ότι πίσω από από αυτή την επίθεση κατά του Ελληνοεβραίου Σ. Μιωνή και της CMA,  βρίσκεται ο ακροδεξιός  βουλευτής Μ. Βορίδης.


Η κ. Παντελή καταγγέλλει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το CD σε συνεργάτη του ο οποίος δε γνώριζε καμία γλώσσα και πέρασε τα αρχεία από το Google Translate. Και σχολιάζει: «Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό, ο οποίος ισχυρίζεται επίμονα ότι αντέγραψε τα δεδομένα από ένα επίσημο CD που εστάλη από τη Γαλλία, σε ένα απλό στικ για να τα ...σιγουρέψει;».

Για τον εαυτό της δηλώνει ότι ενώ ήταν μία απλή υπάλληλος της εταιρείας hedge fund, με μηνιαίο μισθό  2.000 ευρώ, υπεύθυνη να «πρωτοκολλά τις κινήσεις των λογαριασμών», βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στη λίστα Λαγκάρντ επειδή ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαβίβασε το όνομά της «χωρίς περαιτέρω εξέταση από το ΣΔΟΕ».

Για το fund διαχειριζόταν η εταιρεία CMA  όπου εργαζόταν, υποστηρίζει ότι είναι το πλέον "καθαρό" όνομα στη λίστα, αφού είχε ελεγχθεί πολλές φορές. Η κ. Παντελή  εικάζει ότι πραγματικός στόχος της εκστρατείας αυτής ήταν το παλιό αφεντικό της εταιρείας, ο Σάμπυ Μιωνής.

Και εξηγεί: «Ο Μιωνής είναι Εβραίος. Και υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι αντισημιτών στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό εξηγεί για μένα το ότι μετά τις διαψεύσεις του Μιωνή και μια επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο, η οποία με απήλλασσε, τα καταδιωκτικά δημοσιεύματα εναντίον μου καταλάγιασαν».

Ο δημοσιογράφος του Focus αναφέρει ότι σύμφωνα με το περιοδικό Hot Doc, πίσω από την επίθεση στον Μιώνη βρίσκεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, πρώην συμμαθητής του Μιωνή. Υποστηρίζει επίσης ότι ο ισχυρισμός Βενιζέλου ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη λίστα αλλά "μπόρεσε να διακρίνει τρία εβραϊκά ονόματα ως τους σημαντικότερους καταθέτες της λίστας", είναι ψευδής.

Η κ. Παντελή σχολιάζει στη συνέντευξη της: «Κατ’ εμέ, προσπαθούν με την εστίαση στο fund να συγκαλύψουν άλλους φοροφυγάδες. Έτσι όμως συμβαίνει στο ελληνικό κράτος. Είναι το ίδιο πολύ διεφθαρμένο, όμως καταδιώκει σφοδρά και χωρίς αποδείξεις απλούς πολίτες. Το fund πέρασε στο ράστερ, επειδή ανήκε σ’ έναν Εβραίο. Επιπλέον, σ’ έναν διάσημο που στηλίτευε τον αντισημιτισμό. Αμέτρητα ψέματα διαδόθηκαν και στο τέλος κανείς πλέον δεν γνωρίζει. Αυτό για μένα είναι φασισμός, συγκάλυψη ή ένας συνδυασμός των δύο».
Τα χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης που δημοσιεύεται στο Focus:
Ερ.: Σε έναν από τους επίμαχους λογαριασμούς παρατάσσονται έξι ακόμα ονόματα, μεταξύ άλλων και μια εταιρεία η οποία έχει αναλάβει έργα ως δημόσιος ανάδοχος των επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης Μπόμπολα. Ο όμιλος Μπόμπολα κατασκευάζει αυτοκινητόδρομους, εγκαταστάσεις αξιοποίησης απορριμμάτων και έλαβε για σχεδόν 11 εκατ. ευρώ πρόσβαση σε ένα κοίτασμα δισεκατομμυρίων στον κόλπο της Χαλκιδικής. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη ψαριά. Αντ’ αυτού πληγήκατε εσείς. Γιατί;

Απ.: Το fund μας πρέπει να είναι ένα από τους πλέον νόμιμους επενδυτές της συνολικής λίστας. Η εταιρία είχε εξεταστεί πολλές φορές, έχει ακόμα καταχωρηθεί  και στην Ιρλανδία. Σκέφτομαι ότι ο πραγματικός στόχος της εκστρατείας ήταν το πρώην αφεντικό μου ο Σάμπυ Μιώνης.

Ερ.: Ο Μιωνής παραχώρησε το fund στην ελληνική EFG Eurobank περίπου το 2006, πριν από τη συγκέντρωση των στοιχείων της λίστας. Σε εκείνη ανατέθηκε επισήμως η διοίκηση,, επομένως ο Μιώνης ήταν μόνο σύμβουλος και όχι ο κάτοχος των χρημάτων. Γιατί επομένως θα ήταν εκείνος ο στόχος;

Απ.: Ο Μιωνής είναι Εβραίος. Και υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι αντισημιτών στην ελληνική κυβέρνηση.

http://www.sofokleousin.gr/archives/125881.html


Σειρά αποκαλύψεων για την λίστα Lagarde, την εμπλοκή της προκειμένου να «χτυπήσουν» τον τότε εργοδότης Sabby Mionis, αλλά και τους στόχους του Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά του οποίου έχει καταθέσει αγωγή κάνει η κυρία Μαρία Παντελή, το όνομά της οποίας εμφανίζεται στην περιώνυμη «λίστα Λαγκάρντ», αφού εμφανίζεται να καταθέτει 550 εκατ. δολάρια στην ελβετική τράπεζα HSBC.
 Η κυρία Παντελή με συνέντευξή της στο γερμανικό Focus (http://www.focus.de/finanzen/news/staatsverschuldung/tid-29662/focus-online-enthuellt-buchhalterin-ist-die-nummer-eins-auf-griechenlands-steuersuenderliste_aid_924508.html) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το  όνομά της στο ΣΔΟΕ, χωρίς προηγουμένως να το ελέγξει, γεγονός που της ανέτρεψε τη ζωή. Η κυρία Παντελή αισθάνεται ότι κατηγορείται άδικα – και δίνει μία ανέλπιστη εξήγηση για το πώς βρέθηκε στη λίστα.
 Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στο Focus:
 Γυναίκα λογιστής στην κορυφή της λίστας για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα
 Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013, FOCUS-Ανταποκριτής Βασίλης Ασβεστόπουλος, Αθήνα
 FOCUS Online: Κυρία Παντελή, τι κάνετε επί του παρόντος;
 Παντελή: Κατέθεσα αγωγή εναντίον του Παπακωνσταντίνου. Αυτός ο άνθρωπος μου κατέστρεψε τη ζωή. Αυτή τι στιγμή, μαζί με τον άντρα μου και τα παιδιά μου, προσπαθούμε να χτίσουμε ένα νέο μέλλον στη Γαλλία. Στην Ελλάδα είμαστε αντικείμενα κριτικής και αποδοκιμασίας. Η συνολική προσέγγιση του υπουργείου ήταν σχεδόν εγκληματική.
 FOCUS Online: Στην Ελλάδα θεωρείστε ως ο “άγνωστος πάμπλουτος άνθρωπος”. Σύμφωνα με τη φορολογική σας δήλωση, το εισόδημα σας για τα εν λόγω χρόνια ανερχόταν  σε περίπου 2.000 Ευρώ. Υπάρχει μια κάποια διαφορά με τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
 Παντελή: Σίγουρα. Ωστόσο, έβγαλα μόνο αυτά τα λίγα. Εργαζόμουν για μια εταιρεία που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια. Η Λίστα Largarde το αποδεικνύει αυτό. Το όνομά μου όντως είναι στη λίστα, όμως, συνοδεύεται από το σχόλιο “Internet User”. Η αρμοδιότητά μου ήταν να καταγράφω τη δραστηριότητα του λογαριασμού. Ήμουν μία διοικητική υπάλληλος.
 FOCUS Online: Όμως αυτό θα μπορούσε να ελεγχθεί εύκολα. Γιατί έπρεπε να μεταναστεύσετε;
  Παντελή: Αυτό νομίζετε εσείς. Αλλά όχι! Οι αρχές λειτούργησαν ερασιτεχνικά και παράνομα. Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε το όνομά μου στο ΣΔΟΕ, χωρίς προηγουμένως να το ελέγξει. Αυτό γύρισε όλη μου τη ζωή ανάποδα.
 FOCUS Online: Ένας από τους εν λόγω λογαριασμούς αναφέρει άλλους έξι συνδικαιούχους. Μεταξύ αυτών αναφέρεται το εκδοτικό συγκρότημα Μπόμπολα, που συνδέεται με το δημόσιο. Ο όμιλος Μπόμπολα κατασκευάζει αυτοκινητόδρομους και δρόμους, εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων και του επιτράπηκε η πρόσβαση σε ορυχείο χρυσού στη Χαλκιδική, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων - για περίπου 11 εκατ. Ευρώ. Αυτός θα ήταν ένας πραγματικός στόχος. Αντ 'αυτού, στοχοποιηθήκατε εσείς. Γιατί;
 Παντελή: Το fund για τo οποίo εργάστηκα ήταν πιθανώς, ένας από τους "πιο νόμιμους" επενδυτές σε ολόκληρη τη χώρα. Η εταιρεία ελέγχθηκε επανειλημμένα. Επιπλέον, έχει έδρα στην Ιρλανδία. Πιστεύω ότι ο πραγματικός στόχος αυτής της εκστρατείας ήταν το πρώην αφεντικό μου, Sabby Mionis.
 FOCUS Online:  Ο Mionis πούλησε τη διαχείριση του fund περίπου το 2006, πολύ πριν συλλεχθούν τα στοιχεία της λίστας, στην ελληνική EFG Eurobank. Η τράπεζα το διαχειρίζεται επισήμως. Ως εκ τούτου, ο Mionis ήταν μόνο ο διαχειριστής και όχι ο ιδιοκτήτης των χρημάτων. Γιατί θα πρέπει να είχε γίνει στόχος;
 Παντελή:  Ο Mionis είναι Εβραίος. Υπάρχει ένα ισχυρό αντισημιτικό μπλοκ στην ελληνική κυβέρνηση. Για εμένα αυτό εξηγεί γιατί ακόμα και μετά την άρνηση του Mionis και το επίσημο δελτίο τύπου που με απαλλάσσει, η αρνητική στάση των media απέναντί μου δεν σταμάτησε. Το σπίτι μου ήταν περικυκλωμένο από παπαράτσι. Εξευτελίστηκα στη γειτονιά μου, το σπίτι μου το αποκαλούσαν “το σπίτι της ντροπής”.
 Οι αρχές που διεξάγουν την έρευνα μεταφράζουν τα έγγραφα χρησιμοποιώντας το Google!
 FOCUS Online: Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Sabby Mionis είναι Έλληνας και Ισραηλινός. Ζει στο εξωτερικό από το 1988. Το ελληνικό ενημερωτικό περιοδικό Hot Doc υπαινίσσεται ότι ο Μάκης Βορίδης, ένα από τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρώην συμμαθητής του Mionis, βρίσκεται πίσω από τη σκευωρία. Αληθεύει ότι η λίστα δεν επαρκούσε για να βρει οποιοσδήποτε σχέση με τον Mionis;
 Παντελή:  Σωστά.
 FOCUS Online:  Αυτό θα σήμαινε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έπεσε σε αντιφάσεις, όταν δήλωσε ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη λίστα, αλλά είδε τρία εβραϊκά ονόματα δικαιούχους στους ακριβότερους λογαριασμούς;
 Παντελή:  Δεν είναι προφανές; Είμαι πεπεισμένη ότι κάποιος προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μακριά από άλλους φοροφυγάδες, με το να συγκεντρώνονται στο fund. Έτσι λειτουργεί το ελληνικό κράτος. Είναι εξαιρετικά διεφθαρμένο, αλλά κυνηγάει τους πολίτες του, ακόμα και χωρίς στοιχεία. Το fund “ταίριαζε” στην περίπτωση αυτή από τη στιγμή που ανήκε σε εβραίο, σε κάποιο που ανοιχτά ασκούσε κριτική στον αντισημιτισμό. Αμέτρητα ψέματα διαδόθηκαν – και στο τέλος κανείς δε γνωρίζει τίποτα πια. Για εμένα αυτό είναι φασισμός, απάτη ή ένας συνδυασμός και των δύο.
 FOCUS Online:  Τι ακριβώς εννοείτε όταν αναφέρεστε σε ερασιτεχνικές μεθόδους του Υπουργείου οικονομικών;
 Παντελή:  Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε τη λίστα σε συνεργάτη του, ο οποίος προφανώς δεν μιλούσε κάποια ξένη γλώσσα.
 FOCUS Online: Πώς γίνεται αυτό; Το 2009 η επιλογή των υψηλόβαθμων στελεχών των υπουργείων γινόταν ανάμεσα από χιλιάδες υποψηφίους, μέσω δημόσιας διαδικασίας. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι κάποιος χωρίς τη γνώση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας, θα επιλεγόταν για μια τόσο υψηλή θέση.
 Παντελή: Το εν λόγω πρόσωπο παραδέχτηκε  στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ότι μετέφρασε τη λίστα χρησιμοποιώντας το Google Translate, διότι διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να την καταλάβει.
 Σε αυτό βασίστηκε και η αγωγή μου εναντίον του Παπακωνσταντίνου. Λόγω μιας μετάφρασης μέσω internet, η ζωή μου, εκείνες των παιδιών μου, των γονιών μου και του συζύγου μου καταστράφηκαν πλήρως. Ο Παπακωνσταντίνου είναι υπεύθυνος για αυτό. Αλλά τι να περιμένεις από έναν υπουργό που ισχυρίζεται ότι αντέγραψε τα δεδομένα από το επίσημο CD των γαλλικών αρχών, σε ένα USB stick και μετά έχασε το CD. Ισχυρίζεται ακόμα ότι τα δεδομένα σε ένα USB stick είναι πιο ασφαλή από ότι σε ένα CD. Είναι απλά απίστευτο.

http://fmvoice.eu/index.php/2012-09-12-05-26-13/news/2012-09-12-05-26-39/item/55141-%CE%BC-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-lagarde-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82

No comments: