27.2.13

Ισραηλινοί θέλουν να ερευνήσουν για φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη Πηγή: Ισραηλινοί θέλουν να ερευνήσουν για φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη

Την αποκάλυψη έκανε χθες από το βήμα του Athens Energy Forum ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Αριε Μέκελ. Σύμφωνα με τον κ. Μέκελ υπάρχουν ισραηλινοί επιστήμονες οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει φυσικό αέριο και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έρευνες στη χώρα μας.
O Ισραηλινός πρέσβης είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον από την εταιρεία που ανακάλυψε το κοίτασμα του Λεβιάθαν στα ανοιχτά του Ισραήλ, μια ανακάλυψη που έφερε σαρωτικές ανακατατάξεις συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς λειτούργησε ως καταλύτης και για την Κύπρο, να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα.
Ο κ. Μέκελ διευκρίνισε ότι το ισραηλινό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στα νότια της Κρήτης αλλά και στο βορρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Capital, η εταιρεία στην οποία αναφέρθηκε ο Ισραηλινός πρέσβης είναι η Ratio Oil, με επικεφαλής τον Eitan Eisenberg, δηλαδή τον άνθρωπο που πρώτος ερεύνησε και εντόπισε τα τεράστια κοιτάσματα αερίου στο Ισραήλ.
Η Ratio Oil ξεκίνησε ως μια μικρή πετρελαϊκή εταιρεία η οποία ωστόσο γιγαντώθηκε μετά την ανακάλυψη του Λεβιάθαν, στο οποίο και κατέχει μερίδιο 15%. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ratio Oil, η οποία συνεργάζεται με την ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas, έχουν από κοινού προσεγγίσει την ελληνική κυβέρνηση καταθέτοντας από τον περασμένο Οκτώβριο επίσημη πρόταση για να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στο Θερμαϊκό κόλπο στα ανοιχτά της Θεσσαλονίκης.
Παρά το γεγονός ότι η πρόταση έχει γίνει από τον περασμένο Οκτώβριο, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη -θετική ή αρνητική- απάντηση στην ισραηλινή εταιρεία. Ο κ. Μέκελ ανέφερε ότι η πρόταση για έρευνες φυσικού αερίου στο βορρά, έχει ήδη παρουσιαστεί στις αρμόδιες αρχές. Πρόσφατα το ισραηλινό ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στη Β. Ελλάδα κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο, με την ισραηλινή πλευρά να λαμβάνει θετικά μηνύματα ανταπόκρισης.

http://www.iefimerida.gr/news/92560/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7
 
________________________________________________
 
θα είναι απίστευτο - τουλάχιστον σ' εμενα - αυτά τα χώματα είναι ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ σε ορυκτά και τελικά να ωφεληθεί μόνο το 10% του πληθυσμού...
 
εντάξει, ΣΥΝΕΒΗ! το οικόπεδο αυτό ήταν πάντοτε προνομιούχο και με ισχυρές πλάτες αλλά μόνο λίγοι έπαιρναν τα φιλέτα (οι υπόλοιποι μόνο κοκκαλάκια)
 
πάλι να συμβαίνει και το 2015;;
καθόλου δε προχωράμε;;;
 
 
 
 

No comments: