27.2.13

Νέα σύσκεψη - μυστήριο για τη λίστα Λαγκάρντ

Μυστηριώδης σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, που δεν φαίνεται να συμπίπτει με όσα μέχρι τώρα ήταν γνωστά για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, προστίθεται στα προς διερεύνηση θέματα της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής. Τα στοιχεία σχετικά με τη σύσκεψη προέκυψαν από τις εργασίες μιας άλλης επιτροπής, αυτής των θεσμών και διαφάνειας, όπου χθες κατέθεσε ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων Παν. Νικολούδης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι έγινε αναφορά στη λίστα Λαγκάρντ σε σύσκεψη που έγινε στο υπ. Οικονομικών κάποια στιγμή στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011. Εκεί, όπως είπε, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στη λίστα, διερωτώμενος εάν είναι νόμιμη ή δεν είναι. Ερωτώμενος για τη σύνθεση της σύσκεψης, ο κ. Νικολούδης είπε ότι «αδιαμφισβήτητα δεν συμμετείχε κάποια γυναίκα» και ίσως συμμετείχαν οι κ. Καπελέρης, Πλασκοβίτης, Μπάνος.
Σύμφωνα με μέλη της προκαταρκτικής, οι αναφορές αυτές χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, καθώς από την εξέταση των μαρτύρων μέχρι τώρα είναι γνωστή μία σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών για την υπόθεση. Αυτή έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2011, με τη συμμετοχή όμως της διευθύντριας του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου, κ. Χρύσας Χατζή. Στην επιτροπή συνέχισε χθες την κατάθεσή του ο κ. Χρ. Αθανασίου, πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος επανέλαβε ότι έως την άνοιξη του 2011 αναζητούσε τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά χωρίς επιτυχία, καθώς οι απαντήσεις που ελάμβανε ήταν είτε άγνοια για το θέμα είτε ότι τη λίστα χειρίζονται σε ανώτερο επίπεδο.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_27/02/2013_512570

2 comments:

BETTY said...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση φλυαρία για τη λίστα Λαγκαρντ. Εάν οι άνθρωποι είχαν πληρώσει τους φόρους τους, ποιό το πρόβλημα. Εάν όχι, τόσο δύσκολο είναι να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους στις τράπεζες και να πληρώσουν με το ανάλογο πρόστιμο? Αυτή η καταραμένη επικαιρότητα γεννάει συνεχώς ερωτήματα!

geokalp said...

μόνο τα βουρλα πληρώνουν σωστά φόρους!