27.2.13

Γ. Δραγασάκης: «Αν πάμε σε ύφεση 6% δεν ξέρω αν θα έχει νόημα να μιλάμε για κατώτατο μισθό»

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στον Σκάϊ, προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «αν επιτρέψουμε να πάμε σε ύφεση 6%, σε λίγα χρόνια δεν ξέρω αν θα έχει νόημα να μιλάμε για κατώτατο μισθό».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης, χρηματοπιστωτικού μπλακ άουτ, στάσης πληρωμών και μίας εικοσαετίας στασιμότητας και ύφεσης.

«Εμείς θέλουμε ανάπτυξη, ανάκαμψη της οικονομίας. Διεκδικούμε αναβάθμιση της θέσης της ελληνικής οικονομίας, είμαστε σε άθλια κατάσταση, αλλά όχι σε άθλια μοίρα, έχουμε δυνατότητες φανερές και κρυφές» πρόσθεσε.

Ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει ξένες επενδύσεις, αλλά μέσα από κανόνες. «Χρειαζόμαστε εγχώρια παραγωγή αλλά και ξένους πόρους. Θέλουμε ο ιδιωτικός τομέας να υπάγεται σε δεσμεύσεις» σημείωσε.

Τόνισε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να κάνει την αλλαγή στην Ελλάδα για να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη, όπως η Ιταλία έστειλε το δικό της μήνυμα με τις εκλογές.

«Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από όλα τα άλλα κόμματα» απάντησε εξάλλου ο κ. Δραγασάκης ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να κυβερνήσει.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=500297

No comments: