24.2.13

Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Άνοδος 46% έως 63% στο ΧΑ αν έρθει η ανάπτυξη και μειωθούν τα spreads Πηγή: Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Άνοδος 46% έως 63% στο ΧΑ αν έρθει η ανάπτυξη και μειωθούν τα spreads

Άνοδο του χρηματιστηρίου της Αθήνας έως και κατά 63% από τα τρέχοντα επίπεδα, εξαιτίας των υψηλότερων προσδοκιών για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και έως 46% λόγω χαμηλότερων spreads, προβλέπει μεταξύ άλλων έκθεση της Πειραιώς Χρηματιστηριακή για τις προοπτικές του 2013.
Οι προσδοκίες για την ανάπτυξη περιλαμβάνουν την πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, αλλά και την αποτελεσματική χρησιμοποίηση των κεφαλαίων της Ευρώπης τα οποία μπορούν να φθάσουν έως 18 δις. ευρώ.   
Σύμφωνα με την έκθεση το μοντέλο που χρησιμοποιεί η εταιρεία (discount model και η άσκηση χαμηλότερης αποτίμησης στις μη χρηματοοικονομικές μετοχές δείχνουν ότι η αγορά αποτιμάται σε δίκαια επίπεδα αυτή την στιγμή και έχει περιθώρια ανόδου μεταξύ 7-11% σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Η έκθεση τονίζει ότι, αν τα spread πέσουν χαμηλά μεταξύ 450 -600 μονάδες τότε η άνοδος μπορεί να φθάσει έως το 46%, ενώ με βάση το σενάριο ανάπτυξης ( υποδομές, ιδιωτικοποιήσεις ) η άνοδος θα είναι 63%.
Ποιες είναι οι top επιλογές και οι τιμές – στόχοι
Oι top επιλογές για τον χρόνο της Πειραιώς είναι ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Μοτορ Οϊλ και Folli – Follie.
Eιδικότερα για τον ΟΤΕ η τιμή στόχος είναι τα 8 ευρώ, της ΕΧΑΕ τα 6,5 ευρώ, η Motor Oil 10,5 και η Folli Follie 15 ευρώ.                        

http://www.newmoney.gr/article/3826/peiraios-hrimatistiriaki-anodos-46-eos-63-sto-ha-erthei-i-anaptyxi-kai-meiothoyn-ta

______________________________________________

υπονοεί ότι θα τραβήξουν οι τράπεζες;


No comments: