26.2.13

Ιταλία-Γερμανία-Ισπανία: Ο Γκίντο Βέστερβέλε εύχεται τον σχηματισμό "σταθερής" κυβέρνησης στην Ιταλία "σύντομα". "Αλμα στο πουθενά" χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο ισπανός ομόλογός του - Μοσκοβισί: Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προσφέρουν περισσότερες ελπίδες στους ψηφοφόρους


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε ευχήθηκε η Ιταλία να αποκτήσει "σύντομα" μία "σταθερή" κυβέρνηση για να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων "προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης".
"Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση...Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
"Η Ιταλία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για την επιτυχή επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Για τον λόγο αυτόν υπολογίζουμε στο γεγονός ότι η πολιτική της σταθεροποίησης και των μεταρρυθμίσεων θα συνεχισθούν με συνεπή τρόπο" από την επόμενη ιταλική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος τον ουκρανό ομόλογό του Λεονίντ Κογιάρα.
"Οταν πρόκειται για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος...είναι σημαντικό ο καθένας να γνωρίζει τις ευθύνες του απέναντι στο σύνολο", πρόσθεσε.
Εξαιρετικά ανήσυχη μετά τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, η Ισπανία φοβάται μετάδοση της νευρικότητας στις αγορές και ελπίζει ότι δεν θα διαρκέσει πολύ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο δήλωσε ότι υπάρχει η αίσθηση "ακραίας ανησυχίας" για πιθανές κινήσεις στα σπρεντ των ομολόγων ως αντίδραση στα εκλογικά αποτελέσματα.
"Είναι ένα άλμα στο πουθενά που δεν είναι θετικό ούτε για την Ιταλία ούτε για την Ευρώπη", δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους στο περιθώριο διάσκεψης στη Μαδρίτη.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μετάδοση της νευρικότητας στις αγορές, αλλά ότι ελπίζει ότι δεν θα διαρκέσει πολύ. "Ο,τι είναι καλό για την Ιταλία, είναι καλό για την Ισπανία", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος πως η πολιτική βούληση για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση θα πρυτανεύσει.
Ο ευρωπαϊκός Τύπος εκφράζει βαθειά ανησυχία για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, ενώ οι αγορές υποχωρούν ανήσυχες για την πολιτική παράλυση στην Ιταλία, τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης.


http://www.express.gr/news/world/685821oz_20130226685821.php3


Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία δείχνουν πως οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προσφέρουν στους ψηφοφόρους περισσότερες ελπίδες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης ώστε να εξισορροπούνται τα επώδυνα μέτρα λιτότητας, τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στην Euro Zone Summit που οργανώνει το Ρόιτερς, ο Μοσκοβισί υπογράμμισε πως το αδιέξοδο που προέκυψε από τις ιταλικές εκλογές είναι χωρίς αμφιβολία ανησυχητικό και εξέφρασε την ελπίδα ο κεντροαριστερός Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την πλειοψηφία του στην Κάτω Βουλή για να σχηματίσει μια ισχυρή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. "Όταν το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι στέλνει η Ευρώπης είναι αυτό της λιτότητας, κάποια στιγμή οι πολίτες δεν μπορούν να το αντέξουν...Πρέπει να υπάρξει μια άλλη προοπτική...ότι θα υπάρξει και πάλι ανάπτυξη", τόνισε ο γάλλος υπουργός. Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ δήλωσε πως οι Ιταλοί απέρριψαν "την πολιτική που επέβαλαν οι αγορές".
"Οι Ιταλοί δήλωσαν πως δεν συμφωνούν με την πολιτική που επέβαλαν οι αγορές", είπε ο γάλλος υπουργός.

http://www.express.gr/news/world/685822oz_20130226685822.php3



Bundesbank: Να εμμείνει η Γαλλία στους δημοσιονομικούς στόχους 

Ιταλία: Άλμα επιτοκίων στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων

Γερμανία: Η Ιταλία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

_______________________________________________

 Good Luck!

 

 

No comments: