27.2.13

Σήμερα η απόφαση για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης


Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πέφτει σήμερα η αυλαία της υπόθεσης υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο κι άλλα 17 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση, ενώ για τον πρώην γενικό γραμματέα -και στενό συνεργάτη του κ. Παπαγεωργόπουλου- Μιχάλη Λεμούσια, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.
 Όσο για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, για πλαστογραφία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις.
Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης, την ενοχή των δύο διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας, ενώ ζήτησε την αθώωση για τους τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου.

http://www.naftemporiki.gr/story/617400

No comments: