26.4.13

Ελεύθεροι χωρίς όρους Π. Δούκας, Γ. Βουλγαράκης, Α. Πελέκη

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, σε αντίθεση με τον Γιάννο Παπαντωνίου που για το ίδιο αδίκημα του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ, ενώ στη σύζυγό του εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. 

Η ποινική δίωξη εναντίον των πρώην υπουργών , όπως και σε βάρος του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, είχε ασκηθεί ύστερα από τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.  Οι δυο πρώην υπουργοί προφανώς -εκ του αποτελέσματος- κρίθηκε ότι έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα ύστερα από έλεγχο  για τον κ. Π. Δούκα  διαπιστώθηκε  μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.

Τα στοιχεία για τον κ. Βουλγαράκη προέκυψαν από  την επεξεργασία της λίστας Lagarde. Σύμφωνα με αυτά τραπεζικό λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ , στην ίδια τράπεζα , εμφανίζεται να είχε η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, που δεν δηλώθηκε . Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1784143

No comments: