25.4.13

Πέντε χρόνια ζωής δίνει στο ευρώ ο Κ. Konrad


"Η Ευρώπη είναι σημαντική για μένα. Όχι το ευρώ. Και θα δώσω στο ευρώ μια μικρή πιθανότητα επιβίωσης", δήλωσε ο σύμβουλος του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, Kai Konrad, σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag.

Σε ερώτηση αν το ευρώ θα έχει διάρκεια για άλλα πέντε χρόνια, απάντησε ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί μια συγκεκριμένη περίοδος καθώς η διάρκειά θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Ωστόσο σημείωσε ότι άλλά 5 χρόνια μοιάζει ρεαλιστική πρόβλεψη. Επιπλέον ο οικονομικούς σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης προειδοποίησε ότι «Καμία χώρα δε θα πρέπει να συσσωρεύει χρέη χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο οι επενδυτές να τραβήξουν την πρίζα. Είναι στο συμφέρον κάθε χώρας να κρατά όσο το δυνατόν μικρότερο χρέος.»

«Το όριο του χρέους θα πρέπει να αποφασίζεται μεμονωμένα. Αυτό θα εξαρτάται μεταξύ άλλων από την οικονομική ανάπτυξη και από την αύξηση του πληθυσμού.»

Τέλος ο Konrad επισήμανε ότι οι χώρες θα πρέπει να είναι ελεύθερες στην επιλογή αύξησης του χρέους τους εφόσον αναλαμβάνουν την αποκλειστική ευθύνη των οφειλών.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/773414/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: