29.4.13

ΔΝΤ: Κίνδυνος υπερθέρμανσης των ασιατικών οικονομιών

Για κίνδυνο υπερθέρμανσης των ασιατικών οικονομιών προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξαιτίας των μαζικών κεφαλαιακών ροών που εισρέουν στην περιοχή.
Το ταμείο διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί «προσεκτικά» την κατάσταση, καθώς τα επίπεδα των κεφαλαιακών ροών σε πολλές χώρες έχουν πλησιάσει ή ξεπεράσει τις ιστορικές τάσεις.
«Διαβλέπουμε ενίσχυση των πιέσεων σε χρηματοοικονομικό επίπεδο - μπορείτε να τις ονομάσετε ανισορροπίες ή κίνδυνο ανισορροπιών», σχολιάζει ο διευθυντής του τομέα Ασίας-Ειρηνικού του ΔΝΤ, Ανούπ Σιν. «Καθώς [η κατάσταση] μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα, πρέπει να παρακολουθείται πολύ προσεκτικά».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΔΝΤ, η πρόκληση που αντιμετωπίζουν ως εκ τούτου οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής είναι να αποτρέψουν μια πιθανή ενίσχυση των ανισορροπιών σε εθνικό επίπεδο παρέχοντας ταυτόχρονα στήριξη στην ανάπτυξη.
Το ΔΝΤ επισημαίνει τις εντεινόμενες ανησυχίες όσον αφορά στη σταθερότητα των ασιατικών οικονομιών. «Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής πρέπει να εντοπίσουν νωρίς και να δράσουν αποφασιστικά κατά των κινδύνων που προκύπτουν ή και της υπερθέρμανσης».

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/646708

No comments: