30.4.13

O'Neill: Το αντίο του "γκουρού" της Goldman Sachs

"Πήρα την απόφαση να εστιάσω στον κόσμο" αναφέρει ο Jim O’ Neill στην τελευταία του έκθεση ως αναλυτής της Goldman Sachs.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, στην έκθεση ο O’Neill συζητά πως τα BRICs και οι άλλες αναπτυσσόμενες αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της παγκόσμιας ανάπτυξης ως το 2020.

"Η συνολική προσφορά στο ονομαστικό ΑΕΠ τη δεκαετία 2001 – 2010 των «Growth 8» (των τεσσάρων BRIC μαζί με τα τέσσερα MΙST που το κάθε ένα αντιστοιχεί σε περισσότερο από 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ) ήταν μεγαλύτερη από τη συνεισφορά των G7. Στην τρέχουσα δεκαετία, 2011 – 2020, η συνολική τους προσφορά θα είναι κοντά τρεις φορές αυτή των G7. Τα ΒRICs από μόνα τους θα έχουν υπερδιπλάσια προσφορά από το G7" εκτιμά ο κ. O’Neill.

Παράλληλα, εκτιμά ότι αν η αναπτυξιακή δυναμική των αναπτυσσόμενων κρατών διατηρηθεί και οι αναπτυγμένες χώρες επιστρέψουν κοντά στα γενικά επίπεδα ανάπτυξης, τότε η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί μέσα στη δεκαετία με 4%.

"Αν η Κίνα αναπτυχθεί με 7,5% σε αυτήν την δεκαετία και αν ο αναπτυγμένος κόσμος κόσμος επιστρέψει κοντά στην γενική τάση, τότε η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί περίπου με 4%" προβλέπει.

Την ίδια ώρα, υποστηρίζει ότι σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον, οι μετοχές θα αποτελέσουν την καλύτερη επένδυση.

"Tα τρέχοντα επίπεδα ERP συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι αγορές μετοχών είναι ακόμα σχετικά ελκυστικές σε πολλά μέρη του κόσμου" επισημαίνει o κ. O' Neill. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/774459/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: