25.4.13

Συρία: Για χρήση χημικών όπλων "σε μικρή κλίμακα" κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αέριο σαρίν σε μικρή κλίμακα εναντίον των αντικαθεστωτικών μαχητών οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Σήμερα το πρωί ο Λευκός Οίκος απέστειλε μια επιστολή σε πολλά μέλη του Κογκρέσου για το θέμα της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Η επιστολή (. . .) αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εκτιμούν, με διαφορετικό βαθμό βεβαιότητας η καθεμία, ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε μικρή κλίμακα στη Συρία», είπε ο Χέιγκελ σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επρόκειτο για αέριο σαρίν.
Ο Λευκός Οίκος εξάλλου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι είναι έτοιμος για «κάθε ενδεχόμενο» σε ό,τι αφορά τη Συρία και την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών σε οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη χρήση χημικών όπλων και επιβεβαίωσε ότι έστειλε επιστολή στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου για τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.capital.gr/news.asp?id=1783108

No comments: