25.4.13

Pimco: Μείωσε τις θέσεις της στο ευρωπαικό χρέος

Τις θέσεις της σε ισπανικά και ιταλικά ομόλογα φέρεται να μείωσε δραστικά τις τελευταίες εβδομάδες, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο, η Pimco.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στη WSJ, ο επικεφαλής διαχείρισης ευρωπαϊκών χαρτοφυλακίων, Andrew Balls, "η Pimco τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει μειώσει τις τοποθετήσεις της στο ευρωπαϊκό χρέος ως μέρος μιας πολιτικής ευρείας μείωσης της έκθεσης της σε ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία στις αγορές σταθερού εισοδήματος".

O A. Balls αρνήθηκε να προσδιορίσει το μέγεθος των πωλήσεων σε Ισπανικά και Ιταλικά ομόλογα. Σημειώνεται ότι η Pimco διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξεως των 2 τρισ. δολαρίων.

Επιπλέον ο Balls υποστήριξε ότι "το πρόσφατο ράλι στις τιμές των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων το οποίο έστειλε τις αποδόσεις σε χαμηλό 2010, προκλήθηκε από τη ρευστότητα που διέθεσαν στην αγορά οι σημαντικότερες Κεντρικές Τράπεζες. Η κίνηση αυτή ουσιαστικά «κάλυψε», πρόσκαιρα, τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης".

«Το ράλι αυτό των τιμών στα ομόλογα έκανε τις αγορές πιο ακριβές. Οι αποδόσεις μπορούν να κινηθούν ακόμα χαμηλότερα ωστόσο προχωρήσαμε σε πωλήσεις καθώς παραμένουμε ανήσυχοι για τα θεμελιώδη στοιχεία των οικονομιών στην Ευρωζώνη». 
 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/773420/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: