30.4.13

ΠΑΣΟΚ: ΓΑΠ vs Mπένυ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν "μαύρη τρύπα" τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή. Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.

Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ».


Η αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ Απάντηση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ στα όσα ανακοίνωσε το γραφείο του Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση των δυο αντρών.

Όπως αναφέρει: "Μετά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγέλου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ με ενημερωτικό σημείωμα, περιέγραψε το περιεχόμενο της συνάντησης.

Δεν είχε σκοπό να εστιάσει την δημόσια συζήτηση στο θέμα αυτό, που αδικεί το ΠΑΣΟΚ γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα, χωρίς να δείχνουν την ίδια ευαισθησία αλλά και γιατί είναι ανοικτά και τρέχουν πολλά ζητήματα κρίσιμα για την πορεία της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών.

Επειδή όμως, σε ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι στη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου «εξέφρασε την οργή του για απαράδεκτες, άθλιες κι ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα την περίοδο της προεδρίας του» και ότι μίλησε για διαλυτική κατάσταση και μεταφορά ψευδών και συκοφαντιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σημειωθούν τα εξής, προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων:

Τη συνάντηση ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έθεσε στην διάθεση του κ. Παπανδρέου αναλυτικό φάκελο των υπηρεσιών του ΠΑΣΟΚ με την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του κόμματος και ιδίως με την εξέλιξη του δανεισμού, των εσόδων και των δαπανών, την περίοδο 2003-2011.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο έλεγχος στοχεύει στην χάραξη μιας καθαρής διαχωριστικής γραμμής, καθώς τώρα μόνο το μοντέλο μιας λιτής, αυτοχρηματοδοτούμενης διαχείρισης, μπορεί να εφαρμοστεί και να γίνει αποδεκτό από τη κοινωνία. Ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου,
εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε, πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά. Έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί και δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν στοιχεία είναι αυθαίρετες.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι, όπως έχει δημόσια ανακοινωθεί, τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα όργανα που ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης και ίδιος ο κ. Παπανδρέου που ως πρώην Πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής, μετέχει στην ΚΠΕ, θα έχει τη δυνατότητα να μετάσχει στη σχετική συζήτηση"
.


Ραντεβού για τα οικονομικά

Τα πρόσωπα που κατά καιρούς αναμίχθηκαν στη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ καλεί η Ιπποκράτους να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών, στον απόηχο του 50λεπτου ραντεβού που είχαν σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών, δεδομένου ότι ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (116,5 εκατομμύρια ευρώ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90% (περί τα 2,5 εκατομμύρια που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δαπάνες του. Το θέμα διογκώνεται για την Ιπποκράτους, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισε στις πληρωμές των εργαζομένων του κόμματος.

Σε άτυπη ενημέρωσή του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση». Έτσι, ζητούν από όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση του κόμματος να συνεργαστούν με τους ελεγκτές, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών. Κοινώς, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ζητά από την προηγούμενη τα παραστατικά των όποιων δαπανών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει εξουσιοδοτήσει στελέχη του κόμματος να μιλούν εκ μέρους του, πολλώ δε μάλλον να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία συζήτηση που καλά κρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, μετά την εκδήλωση της «Κίνησης των 75» την Κυριακή, αλλά και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών.

Κατά τα λοιπά, στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ειδικότερα, οι δύο άντρες μίλησαν διεξοδικά για την πορεία της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά και όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ειδικότερα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα. Συζήτησαν ακόμα για την «λίστα Λαγκάρντ» και την «πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως λέει η Ιπποκράτους, για την οποία υποστηρίζει ότι κατέρρευσε, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αφήνει αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου χωρίς η ενημέρωση της Ιπποκράτους πάντως να αναφέρεται προσωπικά σε αυτόν, αλλά κάνοντας λόγο για «τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012».

Ενόψει της επίσκεψης Παπανδρέου στην Πάτρα για τις ημέρες του Πάσχα δε, συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που πρόσφατα επισκέφθηκε συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/774639/Article.aspx

No comments: