20.9.07

Τέσσερα θέματα

είχα στο μυαλό μου για σήμερα... Προέκυψε πέμπτο και ίσως πιο σοβαρό.

Σε κατηγορία παρακολούθησης
Ενδεχόμενο υποβάθμισης του ΧΑ σε «προηγμένης αναδυόμενης αγοράς» εξετάζει η FTSE

FTSE: Ενδεχόμενο υποβιβασμού της ελληνικής αγοράς - Δεν ανησυχεί ο Σπ. Καπράλος

Σπ. Καπράλος: «Ο φόρος στις συναλλαγές διώχνει τους ξένους επενδυτές»

Δεν βλέπω ότι η Ελλάδα θα υποβιβαστεί - θα ήταν καταστροφικό για την ποσότητα και την ποιότητα των funds, θεσμικών, κλπ. που επενδύουν εδώ... Το χειρότερο είναι ότι θα μειωθούν επενδυτές όπως τα ασφαλιστικά ταμεία των σκανδιβικών χωρών.

Από την άλλη ας διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές, το βλέπω σα μοχλό πίεσης ώστε να γίνουν μερικά "ρουσφέτια" στους ξένους, οι οποίοι είναι οι στυλοβάτες της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και του φρέσκου χρήματος στην αγορά.
Χωρίς τους ακριβείς όρους αναφέρομαι ότι το σημαντικότερο που επιδιώκουν είναι η μείωση του κόστους συναλλαγών, όπως οι φόροι (άλλη μία γνωστή ελληνική πρωτοτυπία), η δυνατότητα remote member αλλά και οι ξένοι οίκοι να έχουν τη δυνατότητα οι πελάτες τους να αγοράζουν/πουλάνε από το χαρτοφυλάκιο που διαθέτει ο ξένος οίκος χωρίς απαραίτητα ο τελευταίος να αγοράζει/πουλάει κατευθείαν από την αγορά. Ενδεχομένως να θέλουν και να ρυθμιστούν περισσότερο οι σχέσεις τους με τους εδώ αντιπροσώπους τους.

Κι επειδή εδώ είναι ΓΕΛΑΔΑ και οι δεσμέυσεις ή οι χρονικοί περιορισμοί δεν περνάνε, μπήκε μπροστά η FTSE μπας και προχωρήσει το θέμα!

Τέλος, το κόστος λειτουργίας των ΑΧΕ θα αυξηθεί γενικότερα και η επιβίωση στον κλάδο τώρα θα δοκιμαστεί πραγματικά. Οπότε, οι επιλογές σας σε διαμεσολαβητή (ΑΕΕΔ-ΕΠΕΥ-ΑΧΕ) ενδεχομένως να πρέπει να επανεξεταστούν.
Όμως τώρα μπορεί να γίνει προς όφελός μας!

3 comments:

Τdi said...

Τι έχεις να σχολιάσεις για placements από Hedge Funds αυτήν την περίοδο?

geokalp said...

γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος...
placements: που;
hedge funds: ποια;

geokalp said...

οι ανταγωνιστές του ΧΑΑ...
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ετήσιας αναθεώρησης, το Ισραήλ αναβαθμίζεται σε κατηγορία αναπτυγμένης αγοράς από τον Ιούνιο 2008, ενώ η Ουγγαρία και η Πολωνία αναβαθμίζονται σε κατηγορία προοδευμένης αναδυόμενης αγοράς από δευτερεύουσας αναδυόμενης αγοράς.
εδώ