23.7.15

η νέα παγίδα στον μικρό

Εδώ έχουμε να κάνουμε με αδυναμία ή/και λάθος, διότι είναι η 2η φορά, κι ας υπάρχουν τα "τυράκια".


IMF’s Velculescu likens Cyprus to Icarus

Η χώρα κλείδωσε για το 2015.
Μέχρι το τέλος της -χαμένης - χρονιάς θα πρέπει:
Να έχουμε συμφωνήσει σε νέο πρόγραμμα (τριετές με προοπτική διετίας)
Να εφαρμόσουμε ένα πρώτο μέρος (συνταξιοδοτικό-αγρότες)
Να συμφωνηθεί ο τρόπος μείωσης του χρέους (συζητήσεις χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας)
Να συμφωνηθεί η εφαρμογή της μείωσης του χρέους και να εκφωνηθεί από την Μέρκελ (προς το τέλος του προγράμματος)

Επιπλέον έχουμε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνουν εσωκομματικά όλης της χώρας με την αναπόφευκτη φθορά και για τον Αλέξη (πορεία αλά ΧΑ)

Όλα αυτά με την απειλή του κουρέματος των καταθέσεων.

Υπό την ομπρέλα του GREXIT.

Όταν οι κουβέντες θα έχουν πάντοτε αναφορά στην εκλογολογία.

Τυράκια:
Το χρέος (αλλά ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι είναι πολιτικό στοίχημα και όχι αριθμητικό καθώς δεν βγαίνει ακόμα και με κούρεμα, όπως το 2011-12) +QE
Η ανθρωπιστική βοήθεια, που θα δωθεί και με το ευρώ (ασκήσεις προετοιμασίας)
Τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ
Το νἐο ΕΣΠΑ - ΣΕΣ
Νέα δάνεια για επιχειρήσεις

Τι πρέπει να γίνει;
Ένα και μοναδικό.
Να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό τομέα (κατώτατος μισθός) και bugdet συντάξεων και μισθών δημοσίου ΠΡΙΝ περάσουν ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΑ που θα ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ η κυρία Βελκουλέσκου.
Η ΚΥΡΊΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Για να συμβεί αυτό θέλουμε να παρθούν τα πραγματικά διαρθρωτικά μέτρα ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ στην ελληνική κοινωνία του βολέματος.
Όταν τα μέτρα αυτά ψηφιστούν και ξεκινήσουν να εφαρμόζονται, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ να παρθούν επιπλέον μέτρα λιτότητας, οποιασδήποτε μορφής.
Η οικονομία χρειάζεται μέτρα φιλελευθεροποίησης, υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς εμπόδια εισόδου στους κλάδους, ώστε ο κάθε άνεργος να μπορεί να βρει γρήγορα δουλειά για €500/μήνα, μπας και σταματήσει και αυτή η καραμέλα των ανέργων με τη κάρτα τους που αξίζει περισσότερο και από πιστωτική, ώστε το παιδί του κάθε πολιτικού να θέλει να ακολουθήσει μια διαφορετική καριέρα για να πλουτίσει περισσότερο, όταν μπορέσουμε να έχουμε στοιχεία αξιοκρατίας και πραγματικής δικαιοσύνης.

Εάν η κυρία Βελκουλέσκου αποτύχει τότε θα χρειαστεί να έχουμε πραγματικά αλλοδαπούς εφαρμοστές των χρήσιμων οικονομικών πολιτικών μπας και παραμένουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας στην Ελλάδα.

Συνεπώς, η μόνη λύση που έχει ο Αλέξης είναι η συμφωνία σε φιλελεύθερες [προσοχή, όχι απαραίτητα ή μόνο "νεοφιλελεύθερες"] οικονομικές πολιτικές, σε πολιτικές που θα απλοποιούν τη νομοθεσία και που θα διευκολύνουν τις καταστάσεις, ακριβώς αντίθετες με αυτές που εφαρμόστηκαν στα χρόνια των Μνημοσύνων. Καμία άλλη._

No comments: