31.5.07

Ελάφρυνση

Ευτυχώς, που το προηγούμενο σενάριο υποστηρίχθηκε απίστευτα από τις ειδήσεις που γράφει το rss! Και κυρίως από όσες έρχονται από US μεριά..

Έχουμε και λέμε:
1. ψωνισμένος ο Αμερικάνος καταναλωτής
2. deals
οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος για την Αμερική πέρασε..

Επιπλέον, οι κλασσικές ανησυχίες για τον πληθωρισμό.. θυμίζω ότι το πασπαρτού - ύστερα από 17 φορές που ανέβηκε κατά 0.25% - βρίσκεται σε σχετική ισορροπία στο 5.25%!
Ότι κι αν λένε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη ισορροπία μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και ελεγχόμενου πληθωρισμού!!!

Τα καλά νέα όμως θεωρεί η FED ότι έρχονται από την αγορά κατοικίας. 'Υιοθετούν" το θετικό σενάριο... και δεν φαίνεται καθόλου σκάσιμο της "φούσκας των ακινήτων".

Δεν προβλέπεται ιδιαίτερη μεταβολή του πασπαρτού κάτω - κυρίως - αλλά ούτε και πάνω...

Μ' όλα αυτά κερδισμένο το δολλάριο έναντι του ευρώ...

P.S. να πούμε και για ΧΑΑ;

16 comments:

no name said...

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ.ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟ BLOG.
ΥΓ ΣΥΓΝΩΜΗ

Anonymous said...

Η διόρθωση είναι προ των πυλών και τότε θα λέμε ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

ΥΓ. Ασε τον άνθρωπο να μιλήσει ελεύθερα.Μην τον πιέζεις

Anonymous said...

Η αιτία της πτώσης θα είναι οι ασιατικές αγορές.

Anonymous said...

Χρηματιστηριακό κραχ προαναγγελθέν ουκ έστι κραχ...
31/5/2007
Τα κραχ μοιάζουν με τις αμαρτίες, οι οποίες αν εξομολογηθούν εμπίπτουν στη ρύθμιση της άφεσης. Μοιάζει μάταιο, λοιπόν, κάποιος να περιμένει από τις κινέζικες αγορές να μεταλαμπαδεύσουν την κρίση τους στις δυτικές αγορές.

Οι δυτικές αγορές κινδυνεύουν περισσότερο από κάποια ξαφνική εξέλιξη ήσσονος σημασίας, παρά από μια κρίση που έχει προαναγγελθεί διά βαϊων, κλάδων και τυμπάνων.

Εξάλλου αποτελεί κανόνα απαράβατο του δυτικόστροφου πολιτισμού μας. Ο θάνατος ενός εκατομμυρίου μανδαρίνων στην Κίνα κάποιο πρωινό να μας απασχολεί λιγότερο από ένα πρωινό και επίμονο συνηθισμένο πονοκέφαλο.

Η γραμμή πλεύσης, λοιπόν, δεν ανετράπη μετά τη χθεσινή νέα ανώμαλη προσγείωση της Σαγκάης.

Ισα-ίσα που αυτή τη φορά σε αντιδιαστολή με τον περασμένο Μάρτη οι δυτικές αγορές αντέδρασαν με περισσότερη ψυχραιμία.

Οι αγορές χρωστάνε μια μεσοπρόθεσμη διόρθωση, αλλά όσο οι επενδυτές παραμένουν στον θάλαμο αναμονής με τα ρευστά παρά πόδα αυτή δύσκολα θα προκύψει και ακόμη δυσκολότερα θα ολοκληρωθεί.

Οπότε ο στείρος ανοδικός χρηματιστηριακός κύκλος που ξεκίνησε το 2003 μπορεί να παραμείνει σε τροχιά και να ελπίζει ότι υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορεί να προκύψει η αρμόζουσα τεχνική γονιμοποίηση και να διευρυνθεί ο κύκλος των συμμετεχόντων.

Ενας ανοδικός χρηματιστηριακός κύκλος χωρίς συμμετοχή του κοινού είναι ως μη γενόμενος για την οικονομία και τη κοινωνία, καθώς δεν δημιουργεί wealth effect με θετικές γονιμοποιητικές συνέπειες στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Κατά τα άλλα ισχύει αυτό που είχε πει κάποτε ο Μπάφετ, ότι είναι πιο επωφελές για το χρηματιστήριο και την οικονομία να μοιράσεις σε 10 εκατ. ανθρώπους από 1.000 ευρώ παρά σε 100 ανθρώπους από 100 εκατ. ευρώ.

Πόσα να ξοδέψουν οι 100 προκειμένου να πάρει εμπρός η οικονομική μηχανή με τη ζήτηση και την παραγωγή κερδών;.. Ενώ τα 10 εκατ. αν ξοδέψουν από 1.000 ευρώ έχουμε αμέσως-αμέσως 10 δισ. καύσιμα στην οικονομική μηχανή.

Τα μαθηματικά αποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός είναι η πιο ισοπεδωτική φορολογία απ οτιδήποτε θέσπισαν οι νομοθέτες μας. Ο «φόρος» του πληθωρισμού έχει μια ασύλληπτη ικανότητα να καταβροχθίζει το κεφάλαιο.

Warren Βuffett

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ:

http://www.imerisia.gr/summary.asp?catid=4737&subid=2&pubid=307683

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο "Για την Αμαλία".
β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία - http://giatinamalia-blog.blogspot.com/. Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.

Σας ευχαριστούμε.

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

geokalp said...

no name μάλλον δεν διαβάζεις τα post μου... αν θέλεις να commentάρεις, θέλω τη γνώμη στο προηγούμενο (τίτλος: εξήγηση)

geokalp said...

nick η διόρθωση είναι στο δρόμο!
ότι ανεβαίνει κατεβαίνει κιόλας, αλλά η κορυφή δεν τοποθετείται εδώ ούτε από μένα...
είμαστε ακόμα bull!

P.S. φτιάξε κι εσύ identity...

geokalp said...

Καγκελάριος:
Οπότε ο στείρος ανοδικός χρηματιστηριακός κύκλος που ξεκίνησε το 2003 μπορεί να παραμείνει σε τροχιά και να ελπίζει ότι υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορεί να προκύψει η αρμόζουσα τεχνική γονιμοποίηση και να διευρυνθεί ο κύκλος των συμμετεχόντων.
Συμφωνώ!

Warren Buffet:
Ο «φόρος» του πληθωρισμού έχει μια ασύλληπτη ικανότητα να καταβροχθίζει το κεφάλαιο.
Συμφωνώ αλλά δεν έχω κεφάλαιο στην άκρη για να φοβαμαι τον πληθωρισμό, φοβάμαι μόνο την ανεργία!!!

P.S. ανώνυμο φτιάξε profile!

Anonymous said...

ΠΡΟΣ _ST_ . Μας ζαλισατε με την Αμαλια, αν εχετε ψυχη αφηστε ανοικτο στα σχολια το http://giatinamalia-blog.blogspot.com/ γιατι η σιωπηρη πλειοψηφεια τα εχει παιξει με την "ευαισθησια" σας.

Anonymous said...

Ζήτω η ανωνυμία. Το φακέλωμα σ' άυτό το blog δεν θα περάσει.

Anonymous said...

geokalp αν δεν έχεις κεφάλαιο γιατί δεν παίζεις με margin?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...
This comment has been removed by the author.
Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

@ Γιατρός
"σιωπηρη πλειοψηφια"? Πολυ σιγουρο σε κόβω!!
@geokalp
"ότι ανεβαίνει κατεβαίνει.."
Καλα ρε Γιώργο MSc εκανες για να πεις αυτο? Πες ότι όπου να ναι η αγορα θα βρεί ισχυρες αντιστασεις και αναμενεται να υποχωρρησει σε μικρότερα επιπεδα προκειμένου να μαζέψει δυναμεις για να σπάσει το φραγμα των (ο καθένας βαζει εδω οτι πιστευει)....

geokalp said...

Σταθη δεν μπορείς πραγματίκά να καταλάβεις ότι κάποιοι όχι μόνο δεν υπολογίζουν χρόνο, ούτε και χρήμα... οι άνθρωποι έχουμε πολλές εξαρτήσεις....

gk said...

Όταν όλα τα ΜΜΕ σας παροτρύνουν να αγοράσετε, τότε είναι η ώρα να πουλήσετε...