21.3.11

World Bank: Σε πέντε χρόνια η ανασυγκρότηση της Ιαπωνίας

Μέχρι και πέντε χρόνια μπορεί να πάρει για την Ιαπωνία προκειμένου να ανασυγκροτηθεί μετά από το σεισμό και το τσουνάμι αυτού του μήνα, υπογραμμίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Οργανισμός τόνισε πως η εμπειρία του διδάσκει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα επηρεαστεί αρνητικά στα μέσα του 2011. «Η ανάπτυξη ωστόσο θα πρέπει να ανακάμψει στα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι προσπάθειες ανασυγκρότησης, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και πέντε χρόνια, ανεβάζουν στροφές».

Τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας εκτιμούν ότι οι ζημιές μπορεί να ανέλθουν στα 122-235 δισ. δολάρια. Οι επιδράσεις στο ΑΕΠ αναμένεται να έχουν μια ήπια βραχυπρόθεσμη επίδραση στην περιοχή, ενώ θα παρατηρηθεί και δυσλειτουργία στις εμπορικές και επενδυτικές ροές.

Όπως εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα, οι κλάδοι του αυτοκινήτου και των ηλεκτρονικών ειδών, αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από όλους.

Σύμφωνα με το report του Οργανισμού, οι ενέσεις ρευστότητας από την Τράπεζα της Ιαπωνίας και η ανατίμηση του γιεν, καθώς οι traders εγκαταλείπουν το carry trade εν μέσω σπέκουλας ότι θα υπάρξει επαναπατρισμός κεφαλαίων για την ανασυγκρότηση της χώρας, «συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πτωτικές πιέσεις στις αποδόσεις των ομολόγων».


http://www.capital.gr/News.asp?id=1156139 


Αγοραστική ευκαιρία βλέπει στην Ιαπωνία ο Buffett



Πηγή:www.capital.gr
Αγοραστική ευκαιρία βλέπει ο Warren Buffett στην Ιαπωνία μετά από το σεισμό των 9 Ρίχτερ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τις μετοχές του στη χώρα και ότι το μέλλον της δεν έχει αλλάξει.

Ο Buffett ακύρωσε ένα ταξίδι αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία προκειμένου να επισκεφθεί ένα εργοστάσιο στην Tungaloy Corp της Iscar στη Fukushima, της οποίας ελέγχει το 80%.

«Εάν είχα ιαπωνικές μετοχές, είναι σίγουρο ότι δεν θα τις πουλούσα εξαιτίας των γεγονότων των τελευταίων δέκα περίπου ετών», δήλωσε ο Buffett μιλώντας στους δημοσιογράφους στην πόλη Daegu της Ν. Κορέας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ένα τέτοιο άνευ προηγουμένου συμβάν, στα αλήθεια δημιουργεί αγοραστική ευκαιρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρειαστεί κάποιος καιρός για να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση, αλλά δεν θα αλλάξει το οικονομικό μέλλον της Ιαπωνίας.


http://www.capital.gr/News.asp?id=1156145

______________________

Τα 5 χρόνια ίσως να φαίνονται υπερβολικά για κάποιους, εγώ, καθώς ΔΕΝ εμπιστεύομαι ΚΑΘΟΛΟΥ τις εκτιμήσεις τέτοιων διεθνών οργανισμών, το βλέπω με μετριοπάθεια.

Από την άλλη, ο μεγαλοκαρχαρίας παλαιάς κοπής, βλέπει "ευκαιρίες"...

No comments: