18.11.13

Συμβόλαια λήγουν, νέα αδημονούν


Το Ledra Marriott φεύγει από την Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

Τίτλοι τέλους πέφτουν για τον ξενοδοχειακό κολοσσό Ledra Marriott στην Ελλάδα αφού αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα μετά από 30 χρόνια. Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο Ledra Marriott στη λεωφόρο Συγγρού 115, καθώς και η γνωστή αλυσίδα Μarriott Ιnternational αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έχει αναρτήσει ο Όμιλος Μariott στο βρετανικό ιστότοπό του, από τις 31 Δεκεμβρίου το ξενοδοχείο δεν θα λειτουργεί πλέον ως Marriott και βεβαίως δεν δέχεται κρατήσεις πέραν αυτής της ημερομηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η διεθνής αλυσίδα δηλώνει πως δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον της για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για την αποχώρηση του διεθνούς Ομίλου στάθηκε το γεγονός πως η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου, του ομίλου Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας, το οποίο λήγει στα τέλη του έτους.

http://www.protothema.gr/travelling/article/326563/to-ledra-marriot-feugei-apo-tin-ellada-meta-apo-30-hronia/


NYT: Πολλές πλέον οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Για τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, γράφουν οι New York Times, οι υποστηρίζοντας πως μπορεί, για αρκετό καιρό, η κατάσταση στη χώρα, να μην ήταν ελκυστική για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ωστόσο το τελευταίο διάστημα «κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει». Σε δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως «η Ελλάδα ήταν το παιδί για το μαστίγωμα για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Αλλά τους τελευταίους μήνες η πρόθεση έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές "ψαρεύουν" κυρίως τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία».

Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, έχει διπλά οφέλη, καθώς «οι δανειστές μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να "καθαρίσουν" τους ισολογισμούς τους με την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων - τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών - και το κράτος μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τις συμμετοχές του στις τράπεζες». «Και οι δύο θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία, όσο ισχύει»» σημειώνουν οι ΝΥΤ.

Ακολούθως, το δημοσίευμα αναφέρεται στην άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τράπεζες και γίνεται λόγος για τους επενδυτές και τις προοπτικές, που βλέπουν στην Ελλάδα: «Οι επενδυτές πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι κοντά στον να "στρίψει τη γωνία" μετά από χρόνια ύφεσης. Υπάρχουν, επίσης, λίγες ευκαιρίες για υψηλές επιστροφές στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι έχει ανθίσει ο "έρωτας" των συγχωνευόμενων αγορών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καθαρίσει τις τράπεζες της και να της ιδιωτικοποιήσει».

Τέλος, αφού γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας «κακών τραπεζών», όπου θα απορροφηθούν τα «τοξικά δάνεια», οι New York Times σημειώνουν πως «η Ελλάδα γνωρίζει πολλά για τους βίαιους κύκλους. Η Αθήνα και οι δανειστές της πρέπει να επικεντρωθούν στη θετική πρόθεση των αγορών, όσο διαρκεί και να δώσει μια θετική στροφή σε αυτό το οποίο θα μπορούσε να είναι μια θετική εξέλιξη».

http://www.capital.gr/news.asp?id=1909803 

No comments: