27.8.07

Ωχχχ... μας πήρανε ..χαμπάρι!

Lehman: Πως σχολιάζει εκλογές, προοπτικές μεταρρυθμίσεων


"Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ισχνή νίκη της Νέας Δημοκρατίας με εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Δεν είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει νίκη με αρκετά μεγάλη διαφορά ώστε να είναι σε θέση να προωθήσει και να υλοποιήσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τόσο μικρή διαφορά, υπάρχει και η πιθανότητα η ΝΔ να μην πετύχει να εξασφαλίσει πλειοψηφία"

"Η πτώση της δημοτικότητας της ΝΔ συμπίπτει με το σκάνδαλο των ομολόγων και την κριτική της αντιπολίτευσης και του Τύπου για τους χειρισμούς της στις πρόσφατες πυρκαγιές. (Δεν αναφέρεται στην πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Πελοπόννησο, η έκθεση είναι προγενέστερη). Εχει υπάρξει επίσης παρατεταμένη κριτική για την αποτυχία της κυβέρνησης να προωθήσει και να υλοποιήσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες αντιστέκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι".

"Η ΝΔ διεξάγει εκλογικό αγώνα με βάση μια πλατφόρμα μεταρρυθμίσεων. Στόχος η βελτίωση στoυς τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και ιδιαίτερα στη δημόσια διοίκηση. Αν η ΝΔ πετύχει να επανεκλεγεί, η υλοποίηση των ήδη νομοθετημένων μεταρρυθμίσεων θα είναι κατά τη γνώμη μας το πρώτο τεστ – κλειδί"

2 comments:

Anonymous said...

Άκρα του τάφου σιωπή στο προηγούμενο ερώτημα που έθεσα.Αποχωρώ οριστικά από ένα blog που βασιλεύει ο μονόλογος.

geokalp said...

ρωτάς αν έχω όρεξη να γράψω...