3.12.07

Δημοσιευμένα κέρδη 9μήνου

Στη σύντομη ιστορία του blog το έχω ξανακάνει άλλες δύο φορές. Να ρίχνω δηλαδή μια ματιά στα αποτελέσματα των εισηγμένων, στα κέρδη τους.
(16/4/07: Χρήση 2006 - 1/9/07: 6μηνο 2007)
Εκτός από τη θεωρητική συσχέτιση του ύψους των κερδών ("the figure") με την πορεία των κεφαλαιοποιήσεων, νομίζω ότι κάθε διαχειριστής που εισηγείται σε ένα διοικητικό συμβούλιο την αγορά μιας μετοχής από κάπου θα πρέπει να "πιαστεί". Κι αυτό, εκτός από μια "παρελθοντική πορεία που δεν εγγυάται την μελλοντική", θα πρέπει να είναι τα κέρδη.

Απαραίτητη σημείωση: εφόσον μιλάμε για κέρδη, μου αρέσει να βλέπω νούμερα σε εκατομύρια... €925,000 κέρδη 9μήνου δεν είναι και κάνα σοβαρό figure...

Ας δούμε τα κλαδικά: (η σειρά είναι της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ)

1. Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ε Σ!!! +62%
Είναι απίστευτος ο ρυθμός παραγωγής κερδών τα τελευταία χρόνια...
(Εάν κάποιος παρατηρήσει λίγο, θα διακρίνει τα μικρά figure των Ασπίς-Αττικής-Proton, τις ζημιές της Γενικής, τις μειώσεις των Εμπορική-ΤΤ. Tο συνολικό νούμερο του κλάδου θα ήταν 10% μεγαλύτερο -67%- εάν δεν υπήρχαν οι παραπάνω...)

2. Ασφάλειες +51.4%, έστω κι αν η Ασπίδα δεν τα πήγε τόσο καλά.

3. Η επιβατηγός ναυτιλία παρασύρθηκε σε χειρότερα αποτελέσματα από πέρυσι από την ΝΕΛ και μόνο... Οι υπόλοιπες εταιρείες όλες μαζί είναι στο +27%

4. Υπηρεσίες υγείας στο +86%... Ακάθεκτες!

5. Εμπόριο... Χονδρικό +78.5% Λιανικό +31.5%... Αλλά εδώ εχουμε μεγάλο πλήθος και ίσως θα ήταν καλύτερο να μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πάντως, και στον καιρό μας, το εμπόριο την παλεύει καλά.

6. Λιμάνια +94.2%...

7. Ιχθυοτροφεία +47.7% με μόνο την INTERFISH να έχει μια μικρή υστέρηση.


Πηγή:
Η παρουσίαση της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ που υπάρχει στο
Σοφοκλέους: ”Σούπερ” τα εννεάμηνα, αλλά αρκούν;

Αποποίηση ευθυνών

No comments: