9.12.07

ιστοριούλα "Η Ιστορία μιας ΜΙΓας..."

ακόμα μια από το φίλο zaftheo με ξεκάθαρους πρωταγωνιστές!
www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=113640

Φίλοι μου σήμερα θα σας διηγηθώ ένα παραμυθάκι για ένα παιδάκι που μεγαλώνοντας έγινε ένας μεγάλος και ξακουστός εκτροφέας ταύρων με ανοιχτούς ορίζοντες και σχέδια για το μέλλον.
Σε μια μακρινή χώρα, λοιπόν, με πολλές αρκούδες και λιγοστούς ταύρους στο ζωικό βασίλειο το παιδάκι μεγάλωσε και άρχισε να πραγματώνει σιγά, σιγά τα όνειρά του...
Σαν παρατηρητικό και πανέξυπνο που ήταν παρατήρησε ότι στις γειτονικές χώρες οι λιγοστές αρκούδες που υπήρχαν άρχισαν να εξαφανίζονται και οι ταύροι να αυξάνονται ραγδαίως. Σκέφτηκε τότε ότι θα έρθει η ώρα και στη δικιά του χώρα να προσέρχονται οι ταύροι και μιας που τα λιβάδια της είναι παρθένα από βόσκηση η συρροή των ταύρων θα είναι ραγδαία και αδυσώπητη.Θέλησε τότε με τις οικονομίες του να ανοίξει ένα μεγάλο εκτροφείο αυτών των πολύτιμων ζώων.
Τα χρήματά του όμως δεν έφθαναν για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Τότε άρχισε να σκέφτεται, να σκέφτεται για μέρες πολλές την λύση. Δεν μπορεί έλεγε για όλα υπάρχει μία λύση...Και ξάφνου του έρχεται η φαϊνή ιδέα ως διά μαγείας: Να ζητήσει βοήθεια από τα περίεργα αλλά και συνάμα πολλές φορές εύπιστα ξωτικά τα Ο.P.M. (Ο.P.M = Other People Money). Αυτή ήταν λοιπόν η λύση!
Κατέστρωσε λοιπόν το σχέδιό του και άρχισε να το πραγματοποιεί...Βρήκε προς αγορά έναν χώρο στέγασης του εκτροφείου του σε μια μακρινή πόλη ξακουστή για το καρναβάλι της στη χώρα του. Το παλιό εκτροφείο που αγόρασε υπολειτουργούσε μιας και οι διαχειριστές του δεν είχαν αντιληφθεί την κοσμογονία που θα ερχόταν. Σε πρώτη φάση προκειμένου να προσελκύσει άλλαξε ταμπέλα στην είσοδο, φινίρησε το χώρο υποδοχής και κοινοποίησε το σχέδιό του για το περίφημο εκτροφείο του.
Τότε όλο και περισσότερα O.P.M ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμιση του έργου του. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να γιγαντώσει το εκτροφείο του 43 φορές από το αρχικό του μέγεθος.
Μετά από την γιγάντωση άλλαξε και το όνομα προκειμένου να μη θυμίζει τίποτα από το παρελθόν.Οι ταύροι όπως σωστά είχε προβλέψει ο άνδρας πλέον ήρωας μας ήλθαν κατά χιλιάδες και κατέκλυσαν την χώρα του. Όλοι έτρεχαν αλαφιασμένοι να πιάσουν όσους μπορούν ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ στριμώχνοντάς τους σε λιβάδια αμφιβόλου ποιότητας. Το κακό δεν άργησε να έλθει. Το χορτάρι λιγόστεψε και οι αγροί εξαντλήθηκαν και σταμάτησαν να το παράγουν. Οι ταύροι τότε ως καλομαθημένοι και επιθετικοί και απόλυτοι εγκατέλειψαν την χώρα μονομιάς αφήνοντας τους εκτροφείς στα κρύα του λουτρού...Ο φίλος μας βέβαια δεν κάθησε με σταυρωμένα τα χέρια.
Ως προνοητικός που ήταν ήξερε ότι άμα φύγουν οι ταύροι θα επανέλθουν οι μοχθηρές και αιμοβόρες αρκούδες. Γι' αυτό το λόγο όταν όλοι οι άλλοι γλεντοκοπούσαν μη ξέροντας το κακό που θα τους έβρει ο φίλος μας φρόντισε να λάβει τα μέτρα του και να θωρακίσει με ψηλά τείχη το εκτροφείο του. Και έτσι και έγινε...Οι αρκούδες ήλθαν αγριεμένες όσο ποτέ άλλοτε και κάθισαν για πολύ καιρό στη μακρινή ετούτη χώρα. Πολλοί άρχισαν να αναθεματίζουν τους ταύρους για την καταστροφή που έπαθαν υποστηρίζοντας ότι ποτέ ξανά δε θα τους καλοδεχτούν...
Τα χρόνια πέρασαν και σιγά σιγά οι ταύροι ξαναήρθαν στη χώρα. Αυτή τη φορά όμως η έλευσή τους ήταν ομαλή χωρίς συναγελασμούς όπως την πρώτη φορά. Εκτροφείς δεν υπήρχαν πολλοί μιας και οι περισσότεροι ήταν πλέον δύσπιστοι. Έτσι ο φίλος μας ανενόχλητος επέκτεινε το εκτροφείο του και το γιγάντωσε. Εν συνεχεία ζήτησε εκ νέου την βοήθεια των ξωτικών O.P.M για την ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη του δημιουργήματός του. Για την επίτευξη αυτού του στόχου ζήτησε τη βοήθεια από γιγάντια ξωτικά O.P.M από μια πολύ μακρινή χώρα. Αυτά θρεφόντουσαν με ένα παχύρρευστο μαύρο υγρό το οποίο είχε θαυματουργές ιδιότητας. Ως αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους πρόσφερε μερίδιο από το εκτροφείο του. Στη συνέχεια θέλησε να χωρίσει το εκτροφείο σε επιμέρους τμήματα για να είναι πιο ευέλικτη η διοίκησή του.
Ακολούθως ζήτησε εκ΄νέου βοήθεια από τα O.P.M. προκειμένου να μεγαλώσει το εκτροφείο του κατά δεκατρείς ακόμη φορές. Όμως η βοήθεια που έλαβε αυτή τη φορά δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο φίλος μας κατάλαβε πλέον ότι οι δυνάμεις των O.P.M δεν είναι ακόρεστες.
Τι να κάνει λοιπόν; Πως θα έλεγε ότι δεν τα κατάφερε; Τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό στο εκτροφείο του; Μήπως θα ήταν η αρχή του τέλους;Και τότε σκέφτηκε να πάρει μερικούς από τους ταύρους του εκτροφείου του να τους ντύσει O.P.M ώστε να ξεγελάσει τα υπόλοιπα O.P.M και να μην αποχωρήσουν. Εξέδωσε δε ανακοίνωση ότι τα Ο.P.M που προσήλθαν ήταν περισσότερα απ΄ ότι ανέμενε και η επιτυχία ήταν δεδομένη...
Προκειμένου λοιπόν ο φίλος μας να καλύψει με μαεστρία αυτόν τον ελιγμό και να μην φανούν οι ταύροι που έλλειπαν από το εκτροφείο του φρόντισε, με τη σύμφωνη γνώμη των ισχυρότερων O.P.M να επαναγοράσει ταύρους τόσους όσους χρησιμοποίησε ως O.P.M.Έτσι και έκανε....Ο καιρός όμως πέρναγε και και η τακτική που εφήρμοσε ο ήρωάς μας είχε ως αποτέλεσμα την οπισθοδρόμιση όσον αφορά τον πολλαπλασιαμό των ταύρων του εκτροφείου του. Έτσι τα Ο.P.M άρχισαν σιγά, σιγά να υποχωρούν και να φεύγουν, πολλές φορές άναρχα.Γνωρίζοντας όμως ο πανέξυπνος φίλος μας ότι τα O.P.M είναι ευάλωτα στις φήμες και εύπιστα άφησε να πράξουν αυτό που ήθελαν μιας και ήταν βέβαιος ότι στο τέλος θα ξαναγύριζαν. Εξ' άλλου αυτά έβγαιναν χαμένα φεύγοντας σε αυτή τη φάση αφού εργάστηκαν σκληρά για την ανάπτυξη του οικοδομήματος και παρά ταύτα δεν είχαν καμιά ανταπόδοση ακόμη(*).
Ο φίλος μας τότε με μαεστρία και με τη βοήθεια επιτυχημένων κινήσεων εξαγοράς άλλων εκτροφείων, τις συνεχείς αγοροπωλησίες ταύρων άλλων εκτροφείων (σημειωτέον σε αυτό είναι μαγίστρος) αλλά και με τη συνεργασία και αμέριστη συμπαράσταση των γιγαντιαίων O.P.M από την εξωτική χώρα του μαύρου παχύρευστου θαυματουργού υγρού έκανε την υπέρβαση και κατάφερε να συγκεντρώσει πολλαπλάσια O.P.M από τα “άπιστα” που λίγο καιρό πριν του έφυγαν.Στον απολογισμό δε του έργου, στην ετήσια γενική συνέλευση του εκτροφείου, ο φίλος μας ως καταξιωμένος ηγέτης πλέον εξύμνησε τα O.P.M που στάθηκαν δίπλα του και ως ανταπόδοση τους δώρησε πλούτη και δόξα. Είπε δε ευκρινώς “Όσοι επίστεψαν σε εμένα δικαιώθηκαν και ο κόπος τους ανταμείφθηκε”.
Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς (όσοι παραμείνουμε πιστοί) καλύτερα!

P.S. (*) στις 30/10/07 "βρισκόμαστε στην 9η γραμμή από το τέλος της β'παραγράφου
Το τέλος δε (η τελευταία γραμμή) είναι όλα τα λεφτά!"
http://athenstock.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=1321&blid=94

No comments: