18.8.08

Πήγασος: Αναστροφή σε πτωτική τάση κερδών στο Q2

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς και χωρίς εκπλήξεις κινούνται τα μεγέθη των ελληνικών εταιριών στο β’ τρίμηνο, σημειώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report, όπου εκφράζει την αισιοδοξία της για το γ’ τρίμηνο, δεδομένης της υποχώρησης του πετρελαίου.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, σε σύνολο 42 εταιριών, τα εταιρικά κέρδη εμφανίζονται μειωμένα κατά 12,5% ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, διαμορφώνονται στα 1,6 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 0,2%.
Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, δεδομένων των πολύ καλών περυσινών επιδόσεων του β’ τριμήνου (το καλύτερο σε κερδοφορία όλων των εποχών με 3,39 δισ. ευρώ) η βελτίωση δείχνει μια μικρή αναστροφή στην πτωτική τάση των κερδών, εκτίμηση που αν επιβεβαιωθεί για το σύνολο των εταιριών, ενδεχομένως να αποτελέσει το εφαλτήριο κάλυψης του χαμένου εδάφους για την εγχώρια αγορά, καθώς ήδη στο ήμισυ του γ’ τριμήνου, το ενεργειακό κόστος εμφανίζεται μειωμένο, βοηθώντας έτσι την μείωση της κοστολογικής βάσης των περισσότερων εμπορικών και βιομηχανικών εταιριών.
http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/358739/Article.aspx

No comments: