29.12.09

ΗΠΑ: 3,6% υψηλότερες οι πωλήσεις στην χριστουγεννιάτικη αγορά

Οι πωλήσεις τα Χριστούγεννα αυξήθηκαν κατά 3,6% στις ΗΠΑ, μία άνοδος που οφείλεται ιδιαίτερα στις μεγάλες παραγγελίες μέσω διαδικτύου, προκύπτει από έρευνα της SpendingPulse, θυγατρικής της Master Card, η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

«Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,6% (εκτός των αυτοκινήτων και της βενζίνης) στο διάστημα μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 24ης Δεκεμβρίου, όταν τον περασμένο χρόνο κατά το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 2,3%», τονίζεται στην έρευνα.

«Έξι τομείς στους δέκα κατέγραψαν μία θετική άνοδο μεταξύ του ίδιου διαστήματος», τονίζεται.

«Σε γενικές γραμμές, φέτος παρατηρήσαμε μία σταθεροποίηση των εξόδων, ενώ το 2008 είχε χαρακτηρισθεί από κάθετη πτώση», τόνισε ο Μάικλ Μακ Ναμάρα της SpendingPulse στο ανακοινωθέν του.

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως αυτήν την εποχή οι τιμές διατηρήθηκαν, εν σχέσει με πέρυσι που έπεσαν απότομα», πρόσθεσε.

Αυτό δελέασε τους αμερικανούς καταναλωτές να ξεκινήσουν νωρίτερα τις αγορές τους πέρυσι, ενώ φέτος όλοι περίμεναν την «Μαύρη Παρασκευή» (μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών, στις 27 Νοεμβρίου) για να αρχίσουν τις αγορές στα καταστήματα.

Αυτό διευκόλυνε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, των οποίων οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 15,5% στο διάστημα 1η Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου, ενώ η αύξηση ήταν 18% από το διάστημα 27 Νοεμβρίου και δώθε, τονίζεται στην έρευνα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1759929

No comments: