12.9.09

Τι λένε οι FT για την υποψηφιότητα Παπαδήμου

Τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, εξετάζει το ενδεχόμενο να "κατέβει" στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με το ΠΑΣΟΚ, τονίζει στο προσωπικό του Blog ο δημοσιογράφος των Financial Times, R.Atkins.

Αυτό το σενάριο περιλαμβάνει την υπόθεση ότι κατόπιν ο κ. Παπαδήμος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου των οικονομικών.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ εμφανίζεται στην Ελλάδα σαν το πρόσωπο που θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η ΕΚΤ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος.

Ωστόσο, όπως εκτιμά ο R.Atkins, η είσοδος του κ. Παπαδήμου στην πολιτική σκηνή είναι αμφίβολη όχι μόνο διότι η θητεία του λήγει τον Ιούνιο του 2010 αλλά και γιατί αποτελεί ένα ακαδημαϊκό οικονομολόγο και όχι ένα πολιτικό.

Από την άλλη, αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπήρχαν και προγενέστερα παραδείγματα όπως εκείνο της Ιταλίας και επιπροσθέτως το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει κάποιο προφανή υποψήφιο για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Επίσης η παρουσία του κ. Παπαδήμου θα προσέφερε την απαραίτητη «βαρύτητα» σε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ο δημοσιογράφος.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/540676/Article.aspx

No comments: