29.4.10

Φιγιόν: Απαραίτητη για το ευρώ η εναρμόνιση των κοινωνικών συστημάτων

«Σταδιακή εναρμόνιση» των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών των χωρών της ευρωζώνης, ώστε να ενισχυθεί το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθούν οι επιθέσεις εναντίον του, ζητά ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

«Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα και ταυτόχρονα μια εντελώς διαφορετική οργάνωση από τη μια χώρα στην άλλη», δήλωσε σήμερα ο Φιγιόν, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει το νόμισμα.

«Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα και να δουλεύουμε 42 ώρες στη μια χώρα και 35 ή 37 στην άλλη. Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα και να συνταξιοδοτούμαστε στα 67 στη μια χώρα και στα 56 ή τα 57 στην άλλη. Αυτό δεν θα αντέξει για πολύ. Ή αλλιώς θα πρέπει να δεχθούμε ότι το κοινό νόμισμά μας θα απειλείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον γάλλο πρωθυπουργό, «αν θέλουμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε την Ευρώπη μια ζώνη ευημερίας, κυρίως για να αμυνθούμε έναντι της ανόδου των οικονομιών των αναδυομένων χωρών, τότε θα πρέπει να εναρμονίσουμε σταδιακά τα οικονομικά και κοινωνικά συστήματά μας, ώστε το νόμισμά μας να ανταποκρίνεται σε μια οικονομική πραγματικότητα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

______________________

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

ΤΟΤΕ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ

ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ

η λίστα ΔΕΝ εξαντλήθηκε

No comments: