29.8.11

Κοίτα μια ωραία συγχώνευση

30/06/2009: Ν.Καραμούζης: Η κρίση θέλει συγχωνεύσεις
08/06/2010: Ν. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ «Προτιμώ τον συναινετικό γάμο από το συνοικέσιο»
27/9/2010: Ν. Καραμούζης: Οι συγχωνεύσεις τραπεζών πρέπει να έχουν νόημα
1/8/2011: Παρασκηνιακές διεργασίες για να υπάρξει εσπευσμένο deal στις τράπεζες; - Τα 7 σοβαρότατα εμπόδια σε μια συγχώνευση Alpha bank και Eurobank….
19/8/2011: (Λεωτσάκος) Λάθος συνταγή τα deals στις τράπεζες στον ναδίρ του καθοδικού οικονομικού κύκλου – Οι μύθοι για τις συγχωνεύσεις και γιατί αποτελούν επιχειρηματική ήττα για τους μεγάλους….

26/8/2011: Η κυβέρνηση ψάχνει δεκανίκι σωτηρίας στις τράπεζες - Αναζητούν deal….ότι να’ ναι…. ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση της αγοράς – Πολύ κοντά σε συγχώνευση Alpha και Eurobank...πιέσεις και στην ΕTE


Alpha Bank και Eurobank φτιάχνουν τον πρώτο υπερ - όμιλο

Καταλύτης το Κατάρ
Τραπεζικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η συνένωση Alpha Bank - Εurobank δεν λύνει αυτομάτως το κρίσιμο πρόβλημα της ρευστότητας, τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται πλήρως από την ΕΚΤ.
Το βέβαιο είναι ότι, όπως όλοι οι τραπεζίτες αυτή την περίοδο, προβληματίζονται έντονα για το μέλλον του συστήματος και επιχείρησαν να κρατήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο του παιχνιδιού, διατηρώντας την πρωτοβουλία, ενώ η παρέμβαση του Κατάρ φαίνεται να είναι ο καταλύτης, αφού το νέο σχήμα, όπως και κάθε τράπεζα χωριστά, θα είχαν το αμέσως επόμενο διάστημα ανάγκη αύξησης κεφαλαίου.
Σήμερα αναμένεται να διευκρινιστεί ποιο θα είναι το ύψος της αύξησης, πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για 1,5 με 2 δισ. ευρώ, καθώς και ποια θα είναι η συμμετοχή του κρατιδίου του Κατάρ, το οποίο έχει μακρόχρονη μετοχική σχέση με την Alpha Bank από τον Ιούνιο του 2008 και ελέγχει, μέσω του Paramount Ηolding Limited, που αποτελεί τον επενδυτικό φορέα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, ποσοστό 4%.
Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για απόκτηση από το Κατάρ περί του 20% και άνω της νέας τράπεζας και ενώ πηγές από την τραπεζική αγορά εκτιμούν ότι τα αραβικά κεφάλαια θα ανέρχονται καταρχάς σε 500 εκατ. ευρώ, άλλες πηγές αναφέρουν ότι η επένδυση μπορεί να φθάσει στην πορεία τα 2 δισ. ευρώ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2044159

(Reuters) Στο 7 προς 5 η σχέση ανταλλαγής EFG-Alpha


___________________________________________

H Alpha ήθελε να μείνει "ιδιωτική" τράπεζα, οπότε η ΕΤΕ απορρίφθηκε.
Το Κατάρ φτάνει το 20%, αυτό κινητοποιεί τη συμφωνία.

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα αλλά, όμως δίνω το γήπεδο στην έκτακτη εμφάνιση του stockstradamou με τίτλο: Κοίτα μια ωραία συγχώνευση. ΟΟΟ τι ωραία ΩΩΩΩ… θα βγάλεις λεφτά… μπράβο μπράβο ΠΡΟΒΑΤΟΥΛΗ! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ







5 comments:

Vasilisg said...

Το Κατάρ είχε δαπανήσει περί των 3 δις ευρώ για να αποκτήσει το 5% της Alpha. Τώρα θα δώσει 500 εκ ευρώ και θα αποκτήσει το 15% της νέας τράπεζας, η οποία χρωστά πόσες προνομιούχες, τι εξάρτηση έχει από ΕΚΤ, και ποια η ποιότητα του χαρτοφυλακίου της? Ο ευρών κερδίζει, τι κερδίζει ιδού η απορία......

geokalp said...

έχει νομίζω και μερικά ακόμα ερωτήματα

ευτυχώς για τη ΝΥ, το χρηματιστήριό τους θα είναι ανοικτό για να καταγράψει το ντηλ, δυστυχώς η τραπεζική αργία του Λονδίνου δεν θα τους το επιτρέψει...

Τdi said...

o Σπάρτης είναι όλα τα λεφτά...

Πρέπει να κάνει εκπομπή με τον Max Kaiser!

geokalp said...

μήπως ο Μαξ είναι ο Σπάρτης;

Τdi said...

Ή ο Max μιλάει με τον Σπάρτη πριν από κάθε εκπομπή και ο Σπάρτης του δίνει και μερικά κοκκαλάκια...