3.8.11

Σε στασιμότητα η οικονομία των ΗΠΑ, λένε Pimco, BlackRock και Feldstein

Η αμερικανική οικονομία είναι στάσιμη και, αν και δεν φαίνεται ακόμα να οδεύει προς ύφεση, βρίσκεται σε σημείο καμπής, όπως εκτιμούν τόσο η PIMCO όσο και η BlackRock, ενώ δηλώνουν πως η Fed ετοιμάζει μέτρα για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο επικεφαλής της Pimco, Bill Gross δήλωσε πως «δεν βλέπουμε ακόμα ύφεση, αλλά βρισκόμαστε σε σημείο καμπής». Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα, καθώς δεν αυξάνονται τα εταιρικά κέρδη και δεν υπάρχει δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχει προοπτική για ένα τρίτο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της BlackRock, Peter Fischer, δήλωσε πως η Fed ενδέχεται να χρειαστεί να σηματοδοτήσει μια πιο μακροχρόνια δέσμευση σε χαμηλά επιτόκια.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής οικονομικών του Harvard, Martin Feldstein, δήλωσε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια αρχίζει να κατεβάζει ταχύτητα και «υπάρχει πλέον 50% πιθανότητα οι ΗΠΑ να οδηγηθούν σε νέα ύφεση».

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/651298/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: