4.8.11

Διορθωτικός προϋπολογισμός για τη συνδρομή τραπεζών στην Πορτογαλία

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα καταρχήν έναν διορθωτικό προϋπολογισμό που θα επιτρέπει να περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2011 οι μηχανισμοί βοήθειας του τραπεζικού τομέα, οι οποίοι προβλέπονται στο σχέδιο οικονομικής βοήθειας της Πορτογαλίας.
Αυτός ο διορθωτικός προϋπολογισμός του έτους «έχει σκοπό να καλύψει τους στόχους που ορίζονται στο μνημόνιο» της τρόικας Ευρωπαϊκή Ένωση- Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η διαπραγμάτευση του οποίου έγινε τον Μάιο με αντάλλαγμα μία βοήθεια ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Πορτογαλία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκασπάρ.
«Τα μέτρα αυτά αποτελούν μία συνετή και συντονισμένη απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να καταστούν πλήρως λειτουργικοί οι μηχανισμοί που προβλέπονται για την διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δεν «υπάρχει πρόβλημα» στο τραπεζικό σύστημα.
Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει στη βουλή ένα δεύτερο διορθωτικό προϋπολογισμό φέτος, ο οποίος «θα κατατεθεί ταυτόχρονα με τον προϋπολογισμό του 2012».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2011_401008

No comments: