30.9.12

Θετικός σε τρίτο πακέτο στήριξης ο Στάινμπρουκ

Υπέρ της διάθεσης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τάσσεται ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Περ Στάινμπρουκ. Σε συνέντευξή του στη Welt υπογραμμίζει ότι τα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια η Αθήνα δεν θα μπορεί να δανείζεται στις αγορές.
«Όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να βοηθήσουμε», λέει ο πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, καλώντας μάλιστα την Ανγκελα Μέρκελ να «πει επιτέλους την αλήθεια» στους Γερμανούς όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα της βοήθειας αυτής.
Την ίδια ώρα ο κ. Στάινμπρουκ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι Σοσιαλδημοκράτες να συναινέσουν υπό όρους και σε τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ προειδοποιεί ότι «οι πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ θα ήταν καταστροφικές».
Η δηλωθείσα στάση του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών έναντι ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ με τον υπεύθυνο επί των δημοσιονομικών Νόρμπερτ Μπάρτλε να λέει ότι η συζήτηση είναι άκαιρη, καθώς δεν έχει απορροφηθεί καν το 50% ούτε από το πρώτο αλλά ούτε και από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει στην Tagesspiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο βοήθειας.
Πηγή: Deutsche Welle
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2240074

______________________________________________

όταν ο ένας αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο 3ου πακέτου, ο άλλος δεν θα δώσει ούτε αυτά που έχει συμφωνήσει;

No comments: