4.3.09

Μείωση τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες

Την επιφυλακτικότητά τους για την πορεία και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού κλάδου συνεχίζουν να εκφράζουν οι διεθνείς οίκοι μέσω των αναλύσεων τους, την ίδια ώρα που οι ξένες τράπεζες δεν σταματούν να αιμορραγούν ζητώντας διαρκώς ενέσεις ρευστότητας προκειμένου να μην καταρρεύσουν.
Η Merrill Lynch μείωσε την τιμή στόχο για τις μετοχές Πειραιώς (underperform) στα 3,9 ευρώ από 5,2 ευρώ και την Alpha Bank (undreperform) στα 4 ευρώ, από 5,2 ευρώ, ενώ «ουδέτερη» (neutral) είναι η σύσταση της Merrill Lynch για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.
Στην έκθεσή της η Merrill Lynch επισημαίνει ότι υπάρχουν ελάχιστοι λόγοι για αισιοδοξία, κάνοντας λόγο για «πρώτα αισθητά σημάδια επιδείνωσης της πιστωτικής ποιότητας» όπως έγινε σαφές από τα αποτελέσματα του δ΄τριμήνου του 2008.
Η UBS περικόπτει την τιμή στόχο της Πειραιώς στα 4,4 ευρώ από τα 6,2 ευρώ, τονίζοντας μεν, ότι τα αποτελέσματα της ήταν αδύναμα, επισημαίνοντας δε τα «σταθερά» μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αξιολογώντας ως «υψηλές» τις «προληπτικές προβλέψεις». Στo 1,2 από 2 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Marfin Popular Bank η UBS, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε «sell».
Στα 4,25, από 4,75 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για την Πειραιώς η Citigroup σε έκθεση (27/02) διατηρώντας τη σύσταση σε «hold». Η Fitch προχωρά σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Emporiki bank σε «F» έναντι -C/D- και επισημαίνει ότι αν δεν ήταν θυγατρική της Credit Agricole, θα είχε χρεοκοπήσει.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15456&subid=2&tag=12733&pubid=5875110

No comments: