30.3.09

Morgan Stanley: Έπεται νέα βουτιά των αμερικανικών δεικτών

Τέρμα το μίνι ράλι που είχε ξεκινήσει πριν από τρεις εβδομάδες λέει η Morgan Stanley στην τελευταία έκθεση της, προτρέποντας τους επενδυτές να ξεκινήσουν την πώληση των μετοχών τους ώστε να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους. Πιο συγκεκριμένα, η MS ανέφερε ότι οι αμερικανικοί δείκτες είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τις επόμενες συνεδριάσεις την μεγαλύτερη βουτιά από την εποχή του 1930, εξαιτίας των επικείμενων ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων τα οποία αναμένονται πάρα πολύ αδύναμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης Standard & Poor’s 500 έχει ενισχυθεί κατά 21% τις τελευταίες 14 συνεδριάσεις, ποσοστό που κατατάσσει την ανοδο στην μεγαλύτερη από το 1938. Την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στις 815,94 μονάδες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 12 ετών της 9ης Μαρτίου, όταν και είχε αγγίξει τις 676,53 μονάδες.
Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Morgan Stanley, Jason Todd, δεν διαφαίνεται περεταίρω ανοδο από τις 825-850 μονάδες, γι΄αυτό το λόγο μπορούμε να μιλάμε για τέλος της κυκλικής ανάκαμψης. Αν σε αυτήν την προοπτική προσθέσουμε και τις δυσοίωνες εταιρικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τότε έχουμε μπροστά μας μια νέα βουτιά των δεικτών, ανέφερε ο Todd.
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=206474

No comments: