23.2.11

Issing: Αναπόφευκτη η ελληνική αναδιάρθρωση

Η Ελλάδα αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρεών, αλλά σε πιο ήρεμους καιρούς, δηλώνει ο Otmar Issing, πρώην επικεφαλής ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξή του στο Reuters επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η χώρα στις μεταρρυθμίσεις.

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε απόλυτη αποτυχία» υποστηρίζει ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος και ένας από τους αρχιτέκτονες του ευρώ. Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρεών, ο κ. Issing δηλώνει ότι κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα συμβεί.

«Το ερώτημα είναι για τις επιπτώσεις από την μετάδοση. Εάν μία χώρα αποτύχει τότε μία άλλη μπορεί να ακολουθήσει και οι αγορές μπορεί να θέσουν στο στόχαστρο την μία χώρα μετά την άλλη» δηλώνει ο κ. Issing κα συμπληρώσει: «Έτσι στην Ελλάδα, κάποια αναδιάρθρωση τελικά θα χρειαστεί, αλλά θα πρέπει να υλοποιηθεί σε πιο ήρεμους καιρούς»
Ο κ. Issing επισημαίνει ότι «το ευρώ, παρόλα τα προβλήματά του, παραμένει ένα ισχυρό νόμισμα, έτσι ο επενδυτές διεθνώς ακόμη εμπιστεύονται στην σταθερότητα του ευρώ και την νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Κατάρρευση της νομισματικής πολιτικής δεν θα συνέφερε κανέναν, ούτε την Γερμανία ούτε τις άλλες χώρες. Άρα χρειάζεται οικονομική στήριξη… αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να χρησιμοποιηθεί αυτή η βοήθεια για να γίνουν μεταρρυθμίσεις» καταλήγει.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/628286/Article.aspx

No comments: