24.2.11

Γερμανία: Κοινοβουλευτικό μπλόκο στην επαναγορά ομολόγων

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους δημοσιονομικά απείθαρχους της Ευρώπης η Γερμανία, καθώς το κοινοβούλιο ετοιμάζεται να θέσει συγκεκριμένους όρους κάτω από τους οποίους θα μπορέσει να εγκρίνει τις αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες που απαιτούνται για τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που αναμένεται να περάσουν από τη Βουλή/Bundestag στις 17 Μαρτίου (μία εβδομάδα πριν από την κρίση Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών), θα αποκλείεται η αγορά και επαναγορά ομολόγων από το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ, ενώ στην περίπτωση πακέτων διάσωσης για χώρες μέλη, θα προβλέπεται ένας πανευρωπαϊκός φόρος στις χρηματαγορές, προκειμένου να μειώνεται το κόστος για τις κυβερνήσεις.

Τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου επιμένουν ότι θέλουν να ενισχύσουν τη θέση της κυβέρνησής τους στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, θέτοντας συγκεκριμένες και αυστηρές γραμμές.

Ανάμεσα στα όσα αναμένεται να αποφασιστούν από τη βουλή είναι ότι καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να λάβει πακέτο διάσωσης εκτός του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης (όπως συνέβη με την Ελλάδα), ενώ η Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει μία κοινότητα όπου η μία χώρα θεωρείται υπεύθυνη για τα χρέη των υπολοίπων. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά αποκλείεται η έκδοση ευρω-ομολόγων μέσω των οποίων θα μπορούσαν να αντικατασταθούν τα χρέη των καταχρεωμένων χωρών.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=93938

_______________________________________

Excusez-moi!!!
Θα ψηφίζει ένα νόμο το γερμανικό κοινοβούλιο και μετά ο νόμος αυτός θα γίνεται μέρος των Συνθηκών της ΕΕ/ΟΝΕ;
Στη συνέχεια, τι θα γίνεται; θα περνάει η ευρωπαϊκή χ ψ απόφαση και εάν κάποιος δεν του αρέσει θα πηγαίνει στο συνταγματικό δικαστήριο της ..γερμανίας...;;

Εάν βέβαια, εσύ πληρώνεις, εσύ αποφασίζεις...Ειδικά εάν εσύ έχεις μια οικονομία που πάει καλά και οι άλλοι ..όχι... (γιατί, δε τη ψάχνω)

Σε κάθε περίπτωση, "απογοήτευση" καθώς κάτι φιλόδοξο δείχνει ότι δεν έχει πολύ κάρβουνο ακόμα για να τραβήξει...

No comments: