23.2.11

Σε εμφύλιο πόλεμο βυθίζεται η Λιβύη

Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στην Λιβύη που έχει βυθιστεί πλέον στον εμφύλιο πόλεμο με αναφορές για 1000 νεκρούς και την Γασλλία να ζητά επιβολή κυρώσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, ο Franco Frattini δήλωσε πως οι εκτιμήσεις για 1000 νεκρούς στην Λιβύη είναι αξιόπιστες. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο βασικός διπλωματικός σύμβουλος του Nicolas Sarkozy ζήτησε επιβολή κυρώσεων. «Πρέπει να σκεφτούμε την επιβολή κυρώσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως επίσης ταξιδιωτικές οδηγίες και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων» δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου ο Jean David Levitte, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η διεθνής κοινότητα δεν συζητά το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης την Λιβύη.

Η κινητικότητα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρατηρείται ενώ ο Μουαμάρ Καντάφι στο οργισμένο του διάγγελμα αποσαφήνισε ότι δεν θα εγκαταλείψει την μάχη και ενώ ανάλογα αιτήματα για επιβολή κυρώσεων διατυπώνονται ανοιχτά και στην Ουάσιγκτον.

«Δεν θα εγκαταλείψω την Λιβύη, θα πεθάνω εδώ ως μάρτυρας, μαχόμενος τους διαδηλωτές» δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι, ξεκινώντας το διάγγελμά του προς το έθνος, που αναμένει εναγωνίως όλη η διεθνής κοινότητα, παρακολουθώντας την βίαιη τροπή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στην πετρελαϊκά πλούσια χώρα.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/628314/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: