28.7.11

Οι Γερμανοί θέλουν να μας στείλουν συνταξιούχους ειδικούς για να μας βοηθήσουν

Ο Γερμανός κοινοτικός επίτροπος, αρμόδιος για ζητήματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, πρότεινε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt», την αποστολή συνταξιούχων ειδικευμένων σε διαφόρους τομείς, από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, για να βοηθήσουν στην αναδόμηση της Ελλάδας.
«Φαντάζομαι ότι καθηγητές επαγγελματικών σχολών και έμπειροι και ειδικευμένοι τεχνίτες που βρίσκονται στη σύνταξη θα μπορούσαν σε εθελοντική βάση να σταλούν για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο», δήλωσε ο Επίτροπος.

Απηχώντας αντίστοιχες επισημάνσεις του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Έτινγκερ πρότεινε «ένα σχέδιο αναδόμησης της Ελλάδας» αντίστοιχο εκείνου που είχε εφαρμόσει η Γερμανία κατά τη συνένωσή της με την τέως Ανατολική Γερμανία, το 1990.

«Θα μπορούσαμε να αποστείλουμε αξιωματούχους και άλλους ειδικούς στην Αθήνα, ώστε να υποβοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει την αποδοτικότητά της», πρότεινε ο κ. Έτινγκερ.

«Οι Ευρωπαίοι ειδικοί θα είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τους Έλληνες στο αντικείμενό τους στη διάρκεια της επομένης δεκαετίας. Το κόστος θα μπορούσαν να το επωμιστούν από κοινού η Αθήνα και οι χώρες προέλευσης τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε την Τετάρτη ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να μοιραστεί την τεχνογνωσία της σε σειρά τομέων (δίκαιο του Ανταγωνισμού, Εκπαίδευση κ.α.) με την Ελλάδα και είχε επίσης επικαλεστεί το ενδεχόμενο αποστολής συνταξιούχων, ειδικών του υπουργείου του, για το σκοπό αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1544715&nt=103

______________________________________________

Διάβασαν ελληνικές εφημερίδες και είδαν ότι βάζουμε σε θεσμικούς επενδυτές (συνταξιοδοτικά ταμεία) απόστρατους και άλλους συνατξιούχους, είδαν ότι τους παίρνει, το προτείνουν και ελπίζουν οι δικοί τους να βγάλουν και ένα καλό εφάπαξ!!!
Δεν θα εκπλαγώ καθόλου εάν γίνει! Τεχνική βοήθεια είναι κι αυτό!

No comments: