31.7.12

Μέτρα λιτότητας ανακοίνωσε το Ισραήλ

Σειρά μέτρων λιτότητας ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τα απαραίτητα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και για να προστατευθεί η χώρα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
«Η κυβέρνηση ενέκρινε πριν από λίγο τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ισραηλινή οικονομία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, έπειτα από περισσότερες από επτά ώρες συζητήσεων. «Είναι μια υπεύθυνη απόφαση που θα διατηρήσει την οικονομία του Ισραήλ και τις θέσεις εργασίας των πολιτών του», δήλωσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Μεταξύ των μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος περιλαμβάνεται η άμεση αύξηση κατά μία μονάδα του ΦΠΑ στο 17%, καθώς και η αύξηση κατά μία μονάδα από την επόμενη χρονιά του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μηνιαίο εισόδημα από 8.881 έως 41.830 σέκελ (1.790 έως 8.431 ευρώ). Ειδικός φόρος 2% θα επιβληθεί στα εισοδήματα άνω των 67.000 σέκελ (13.500 ευρώ).
Παράλληλα προβλέπονται μειώσεις ύψους 750 εκατομμυρίων σέκελ (151 εκατομμύρια ευρώ) στις δαπάνες των υπουργείων, εκτός από τα υπουργεία ’μυνας, Παιδείας, Κοινωνικών Θεμάτων και Ενσωμάτωσης των νέων μεταναστών. Το 2013 προβλέπονται επιπλέον μειώσεις 3%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2216431

No comments: